Numele lui Adrian Țuțuianu, vehiculat pe lista liderilor PSD care vor convocarea Comitetului Executiv Național

Numele liderului PSD Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, este vehiculat pe lista celor care cer convocarea forului suprem al partidului – Comitetul Executiv Național, la nici o jumătate de lună de la întâlnirea de la Neptun. De asemenea acesta s-ar afla, conform unor surse, și pe lista liderilor din teritoriu care pregătesc scrisoarea deschisă, ce va fi prezentată în cadrul Comitetului Executiv, în care i se cere lui Dragnea să facă un pas înapoi. Țuțuianu are în spate voința majorității primarilor din județ, mulți dintre ei opinând că PSD se află acum într-o situație mai rea decât în perioada în care era în opoziție.  Totuși, nu există o strategie clară în privința viitoarei formule de conducere, în cazul în care Dragnea ar pierde conducerea partidului.

Este clar, însă,  că organizația Dâmbovița se situează în rândul nemulțumiților. În cadrul unei conferințe de presă susținută la partid, Cristian Stan, președintele organizație municipale, a transmis clar că se impune convocarea Comitetului Executiv Național: ” PSD are o problemă de imagine, o problemă care trebuie să fie rezolvată și trebuie găsită sursa acestei probleme. Așa că, o analiză aprofundată, ministru cu ministru, ar trebui să conducă la câteva concluzii și la luarea anumitor măsuri. Repet, lucrul acesta ar trebui să se întâmple în cadrul unui Comitet Executiv Național unde tema principală să nu fie un conflict între un ministru și un primar general, ci tema principală să fie reprezentată de găsirea unor soluții pentru această situație. Este evident că în momentul de față PSD înregistrează o scădere față de ultimele alegeri, , în pofida faptului că la nivel de guvernare lucrurile nu arată deloc rău. Chestiunea care generează această problemă de imagine nu ține de performanțele economice, ține de cu totul altceva, iar lucrul acesta ar trebui să fie rezolvat”.

Lucrurile de care vorbește liderul PSD Târgoviște au fost, însă, discutate în urmă cu 13 zile, la Comitetul Executiv  de la Neptun, care are avut pe ordinea de zi analiza miniștrilor și chestiuni legate de imaginea partidului. În final a  reieșit că totul este perfect! Este clar că acestă concluzie nu este pe placul organizației Dâmbovița, din moment ce se solicită organizarea unei noi întâlniri a greilor partidului. De la CExN din 1 septembrie și până acum, marea schimbare este intrarea în luptă, împotriva lui Dragnea, a primarului municipiului București, Gabriela Firea.

Nu este pentru prima dată când numele liderului dâmbovițean este plasat în tabara antiDragnea. Mai ales după ce Adrian Țuțuianu a pierdut portofoliu de ministru al apărării într-un mod cel puțin ciudat, în urma unui scandal artificial. Atunci chiar președintele partidului a fost cel care i-a cerut lui Țuțuianu să plece, invocând un presupus prejudiciu de imagine adus partidului, incomparabil, însă, cu prejudiciile aduse zilnic prin prestația lor de majoritatea miniștrilor actualului cabinet, în frunte cu Viorica Dăncilă.

Conform satutului PSD: “Comitetul Executiv National al PSD se întruneşte lunar sau ori de câte ori este necesar, la convocarea Preşedintelui PSD, a Biroului Permanent Naţional sau a cel puţin 1/3 din numărul membrilor săi“.

 

 

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro