Mesajele tinerilor basarabeni din Târgoviște, după vot! – “Pentru ca ne pasă! #MaiaAvemOSansa”

Tinerii basarabeni studenți în Târgoviște au transmis mesaje, în ziua votului pentru președinția Republicii Moldova, unde în cursă au rămas candidații Maia Sandu și Igor Dodon, prin intermediul publicației noastre. Aceștia au votat la secția organizată în București. 

Profir Mariana, studentă anul I ,Master, la Universitatea Valahia din Târgoviște, Facultatea de Științe Economice, specializarea Management Financiar Bancar.

“ Acum ca niciodată Republica Moldova are nevoie de ajutorul nostru, țărișoara noastra mica și frumoasă , cu oameni gospodari și primitori are nevoie de o schimbare, de oameni onești la guvernare. Am demonstrat că sunt cetățean al acestei țări și am făcut o alegere importantă, am votat galbenul, am votat un viitor European !!!….  și sunt mândră de alegerea făcută de mine.”

Gîrbu Victor, student anul IV la Universitatea Valahia din Targoviște, Facultatea de Drept și Științe Administrative, specializarea  Drept.

“Sunt pesimist, cred ca desi am votat Maia Sandu, va castiga Dodon. Sistemul CEC-ului este prost de tot, am asteptat 1 ora ca sa pot vota pt ca nu le apaream in liste ca avand domiciliu in RM. Din Transnistria se aduc zeci de mii de autocare cu batrani care voteaza Dodon. Stiu ca sunt impusi cei varstnici care lucreaza pe la uzine, fabrici, ca sa voteze Dodon. Nici vremea de-afara la Chisinau nu tine cu galbenul… chiar am avea nevoie de o raza de soare cat mai pronuntata !”

basarabeni vot

Erhan Olesea, studentă al Universității Valahia din Târgoviște, Facultatea de Științe Economice, Specializarea Menagementul Organizației, Master anul I

“În turul 2, am votat un președinte al tinerilor, un președinte care susține ideea europeană pentru că de Dodon și ruși suntem sătui , pentru că ei și-au permis să ne manipuleze, inventând aberații și considerându-ne proști și idioți. În această campanie noi , le-am demonstrat pro-Maia că suntem mai tari și mai uniți ca niciodată pentru că ne pasă de țara în care ne-am născut! Diaspora a demonstrat că avem un popor minunat , parcurgând mii și mii de km pentru un viitor mai bun. #MAIAvemOșansă.”

Chioru Maria , studentă anul II la Universitatea « Valahia » Târgoviște, Facultatea de Ingineria Mediului Și Șitiința Alimentelor, Specializarea Tehnologia Prelucrări Produselor Agricole :

« În data de 13 noiembrie noi studenți basarabeni din Târgoviște ne-am organizat și am plecat la București pentru a vota. După toate cele auzite credeam că o să stăm ore in rând, dar a fost organizat și a mers totul foarte repede. Pentru mine a fost a doua oară când am votat, dar prima dată în strainatate. Deși nu sunt acuma în țară îmi pasă tot ce se petrece în ea, mi-aș dori un viitor mult mai frumos pentru cei de acasă, de aceea am mers la vot. În decursul acestui timp am avut emoții, dar și impresia că eu contez, și pot alege viitorul, chiar dacă nu sunt acolo. Sper ca votul meu și a celorlați care au votat să nu fie in zadar și cu timpul să vedm schimbări spre bine în țara noastră. »

15049663_678432738998001_242491597_n

Onu Petru, Școala Doctorala de Știinte Inginerești al Universității Valahia din Târgoviște

” Mi-a plăcut mobilizarea tuturor basarabenilor din diaspora, au fost cu toții foarte receptivi cu privire la situația care se poate iniția la finalul acestei zile. Ne privind la timpul de afara toți au încercat sa ajungă la o secție de votare, si nimic nu le-a mai stat in cale, nici vremea urâta, si nici frigul care sa lăsat in ultimele momente nu ne-a împiedicat sa facem o alegere buna pentru viitorul nostru, al parintilor si al bunelor noștri . “

Gabriela Ciobanu, studentă la Științe Economice, Marketing, anul II

“Sperăm ca ziua de 13 noiembrie să fie sfârşitul unei Moldove obosită de jafurile și hoțiile oligarhilor, atât de la guvernare, cât și din opoziție. Îndrăznim să credem că Maia Sandu va aduce o schimbare, una spre bine, o schimbare pe care o aştept eu, o aşteaptă colegii mei din România, prietenii de acasă şi pe care o aşteaptă părinții şi bunicii care vor un viitor prosper acasă. Cu toții mai avem o şansă!”

15057787_678421542332454_192629177_n


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro