“Lupii tineri” ai politicii locale! Corneliu Ștefan, mesaj video, cu tâlc, pentru Adrian Țuțuianu

O dată cu declarația social democraților că vor avea candidat propriu la CJD, ceea ce exclude posibilitatea de a avea un candidat comun cu ProRomânia, curg mesajele pe rețelele sociale din ambele formațiuni. Câteva zile a rulat un mesaj, ușor patetic, în care Adrian Țuțuianu se reclama ca reprezentant mesianic al dâmbovițenilor care l-ar vrea pe el și numai pe el în fruntea administrației locale. „Eu mă întorc să fac ordine în impostura și incompetența care au acaparat Consiliul Județean. Eu mă întorc să salvez ce mai e de salvat. Eu nu am nimic de pierdut și n-am nicio teamă, pentru că vocea mea e vocea tăcută a poporului dâmbovițean, care știe cum erau lucrurile în 2012-2016 și cum sunt acum.” sună postarea preluată de membri partidului din teritoriu.

Asta în condițiile în care, printr-un comunicat de presă, PSD Dâmbovița anunța că alianța nu este posibilă din cauza ambiției personale a liderului ProRomânia.

În urma celor două întâlniri cu domnul Adrian Țuțuinau, discuțiile au avut, din păcate, un doar singur subiect: dorința domnului Țuțuinau de a fi desemnat candidat al celor două partide la funcția de președinte al Consiliului Județean Dâmbovița.

Pentru a pune capăt oricăror speculații și pentru a nu mai da naștere altor discuții, vă pot spune următoarele: Biroul Permanent Județean al PSD Dâmbovița a hotărât, marți seară, în unanimitate, că organizația PSD Dâmbovița va avea propriul candidat la președinția Consiliului Județean.

O spunem încă o dată, ferm, răspicat și fără echivoc: nu avem în Pro România un adversar politic. Însă, noi susținem că este necesar să plecăm la negocieri de pe poziții cinstite, sincere și care au doar un singur scop: interesul județului Dâmbovița și al dâmbovițenilor.

PSD DÂMBOVIȚA are echipa necesară care va aduce un suflu nou în județul nostru, o echipă ce va implementa soluții care țin cont de timpuri, de grijile și nevoile reale ale oamenilor.”  se arată într-un comunicat al PSD din 28 mai.

Ulterior acestui mesaj, președintele PSD Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a postat pe contul de facebook un filmuleț care exemplifică, cu ajutorul unor patrupede, diferența dintre “șef” și „lider”.

Cu siguranță mesajul este adresat direct lui Adrian Țuțuianu, care cu câteva ore înainte le cerea primarilor social democrați să meargă alături de el, pentru a fi ales din nou președinte al CJD.

Un gând personal transmis unor oameni din PSD, aleși locali, membri simpli, simpatizanți, pe care-i prețuiesc. Nu-i numesc aici, se știu fiecare.

Dragilor, eu sunt în PRO ROMÂNIA și nu plec de aici. V-am spus asta în mod definitiv și sper că ați înțeles și respectați decizia. Mai departe, am vorbit cu mai mulți dintre voi despre o alianță PSD – PRO în județul Dâmbovița, capabilă să obțină o victorie categorică la alegerile locale. V-am oferit toate argumentele și am convenit că sunt incontestabile.

Înainte de plecarea Rovanei Plumb de la șefia Organizației PSD, am avut numeroase discuții cu voi. M-ați rugat să ajut la ceea ce spuneați voi că va fi regăsirea decenței și a rațiunii în conducerea PSD Dâmbovița. Mi-ați spus că aveți și o condiție: să candidez pentru funcția de președinte al Consiliului Județean, exasperați de disprețul/incompetența actualului președinte.

Am zis „Da” și mi-am anunțat candidatura. Orice discuție, din acest punct mai departe, devine inutilă. Sigur, putem să facem zeci de scenarii, putem să inventăm scuze, putem să uităm ce am convenit. Doar că eu nu uit și-mi văd de drum. Aș prefera să vă am și pe voi alături, în drumul ăsta, fără nicio teamă că ați pierde ceva. CU MINE NU PIERDEȚI, prieteni! Sunt același lider care v-a condus în cele mai mari victorii din istoria județului și același lider care știe ce are de făcut la Consiliul Județean. Voi câștiga și de data asta. Restul e vorbărie.

P.S: sunteți prietenii mei, în continuare, așa cum și voi îmi declarați că vă sunt vouă. Atâta doar că SUNT MOMENTE ÎN VIAȚĂ CÂND PRIETENIA SE ARATĂ ȘI ÎN FAPTE, nu doar în declarații. Eu v-am probat-o de atâtea ori.”

Liderul ProRomânia încearcă să creeze în interiorul PSD o ruptură similară cu cea din perioada de conducere a organizației de către Rovana Plumb. Totuși realitățile sunt altele, iar numărul de primari care, teoretic, ar lăsa PSD pentru ProRomânia, este la acest moment, mai mic decât numărul degetelor de la o mână.

Dincolo de mesajul cu tâlc din filmuleț, PSD a transmis și un comunicat de presă.

În PSD Dâmbovița, candidatul pentru funcția de președinte al Consiliului Județean nu a fost desemnat ținând cont de orgolii personale, ci în urma votului liderilor tuturor organizațiilor social-democrate din județ și al primarilor PSD. Încrederea acestora a fost câștigată datorită proiectelor pe care le-a propus pentru dezvoltarea socio-economică a județului Dâmbovița în următorii patru ani și, implicit, pentru asigurarea unei legături între președintele Consiliului Județean și edilii localităților din Dâmbovița care să fie bazată pe respect și încredere.

Apariția în spațiul public a unui apel al reprezentanților PRO România, prin care li se cere primarilor și membrilor PSD să sprijine, în alegerile locale, un alt candidat la președinția Consiliului Județean Dâmbovița, reprezintă, din păcate, o încercare de destabilizare a organizației PSD Dâmbovița, a echilibrului pe care am reușit să-l obținem în ultimele cinci luni, o încercare de bulversare a electoratului nostru.

Întâlnirile conducerii PSD Dâmbovița cu toți președinții de filiale și cu toți primarii social-democrați au avut ca temă și subiectul politicii de alianțe la nivelul județului și candidatura la Consiliul Județean. Din nordul județului până în sud și de la est la vest, toți membrii PSD nu concep și nu sunt de acord cu cedarea acestei funcții în favoarea reprezentantului unui alt partid. Este de neacceptat ca PRO România să participe la discuții pentru stabilirea unei alianțe și singurul subiect să fie doar cedarea de către PSD Dâmbovița a candidaturii pentru funcția de președinte al Consiliului Județean. Posibilele alianțe trebuie să fie negociate în baza unor proiecte benefice pentru cetățeni, nu invocându-se funcții! O alianță trebuie să aibă ca suprem argument necesitățile acestui județ. Ne-am bucura ca discuțiile să fie efervescente, constructive, astfel încât să câștige dâmbovițenii. Până acum, s-au oprit, din păcate, din dorința PRO România Dâmbovița de a obține candidatura pentru președinția Consiliului Județean.

PSD Dâmbovița nu cedează presiunilor nici unui lider de partid. PSD Dâmbovița este mai unit ca niciodată, iar acest lucru se întâmplă pentru că, acum, în partidul nostru se discută, se dezbate, se comunică deschis, nu se ordonă! După alegerile interne din data de 19 ianuarie 2020, conducerea PSD Dâmbovița ține cont de părerea membrilor de partid, îi ascultă și îi apreciază indiferent de statulul pe care îl au în cadrul organizației.

Pentru a pune capăt oricăror speculații și fiindcă PSD Dâmbovița își respectă alegătorii, solicităm PRO România să facă publice numele primarilor PSD care au promis sprijinirea candidatului PRO România la Consiliul Județean Dâmbovița” a transmis PSD Dâmbovița.

Este puțin probabil ca Adrian Țuțuianu să facă public vreun nume, dar acest tip de discurs politic, de hărțuire a social democraților, va continua. Este practic metoda pe care o consideră cea mai eficientă acum, inducând permanent ideea dușmanului din interior, idee care macină, mai mult sau mai puțin, și cele mai unite grupuri. Depinde de “lupiitineri”  din PSD Dâmbovița cum vor gestiona acest atac permanent, de care va depinde viitorul lor politic.

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro