Luni, în amfiteatrul Liceului de Arte: Muzica românească – de la Rapsodiile române la Cântece de pustiu

   Amfiteatrul Liceului de Arte „Bălașa Doamna” va găzdui luni, 18 februarie 2019, începând cu ora 17:00 concertul Muzica românească – de la Rapsodiile române la Cântece de pustiu, parte a turneului de concerte organizat de Asociația Klavier ART, în perioada 14-23 februarie 2019, în șapte centre culturale ale României (București, Bușteni, Focșani, Pitești, Reghin, Sighișoara și Târgoviște).

  Ideea generatoare a proiectului este de cunoaștere și recunoaștere a valorilor culturale românești. Proiectul interdisciplinar este dedicat muzicii românești și compozitorului și dirijorului  Constantin SILVESTRI, de la a cărui dispariție se împlinesc 50 de ani. Interpreții – Ioana VOICU-ARNĂUȚOIU (vioară), Manuela GIOSA (pian), Corina RĂDUCANU și Eugen DUMITRESCU (pian la patru mâini) – vor prezenta câteva lucrări reper din creația compozitorilor George ENESCU și Constantin SILVESTRI. Expunerile și filmul Compozitorii și Securitatea realizat de Monica TĂNASE, prezentate în cadrul evenimentelor culturale, aduc în atenția publicului elemente inedite din biografiile compozitorilor George ENESCU, Constantin SILVESTRI și Mihail JORA.

   Proiectul cultural este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Partenerii culturali ai proiectului sunt Muzeul Național George Enescu București, Centrul Cultural Aurel Stroe Bușteni, Ateneul Popular Maior Gheorghe Pastia Focșani, Filarmonica Pitești, Casa Municipală de Cultură Eugen Nicoară și Primăria Reghin, Primăria Municipiului Sighișoara și Liceul de Arte Bălașa Doamna Târgoviște.

   Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Intrarea este liberă.


ValerianaGurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Statistici Trafic Google Analytics
Statistici Trafic.ro