Liliana Nițu, președinte PMP Dâmbovița: “Guvernul are toate şansele să treacă. Aritmetica pare a fi de partea lui Orban”

Conform președintelui PMP Dâmbovița, Liliana Nițu, Guvernul Orban are toate șansele să treacă, luni, 4 noiembrie, de votul Parlamentului. Ludovic Orban anunțase, luni, că a semnat un acord politic cu PMP care va vota noul Guvern.

Având în vedere că 5 din 6 miniştri audiaţi au primit aviz favorabil, se pot trage două concluzii:
Guvernul are toate şansele să treacă. Aritmetica pare a fi de partea lui Orban. PSD-iştii pare că au abandonat lupta şi nu vor să se facă de râs în Parlament doar pentru a-i da satisfacţie Vioricăi Dăncilă care cerea „măcel”. Pe undeva, sentimentul este al unei capitulări. Până şi parlamentarii PSD şi-au dat seama de penibilul situaţiei în care se află – cum să-i dai aviz favorabil lui Daea, dar să nu-i dai lui Adrian Oros, care, dincolo de culoarea politică, este un profesionist foarte bun? Au fost şi ei surprinşi când au văzut că liberalii au propus nişte oameni care se „pupă”, totuşi, cu funcţia faţă de nulităţile cu care au venit, de-a lungul timpului, diversele guverne PSD.


Votul nefavorabil în cazul lui Cîţu este rezultat direct al doi factori: Ambâţul lui Teodorovici care a transformat audierea într-un veritabil circ. Declaraţiile uneori bombastice şi extremiste ale lui Florin Cîţu. Nu poţi să o ţii langa nu ştiu câţi ani că nu sunt bani de pensii şi salarii, pentru ca, apoi, să susţii că problema s-a rezolvat. PNL nu este obligat nici moral şi nici legal să-l schimbe pe Cîţu.

Mai mult, avizul nu afectează cu nimic şansele moţiunii. Ar fi însă de dorit ca, atunci când va îmbrăca haina de ministru, măcar în declaraţiile publice, Florin Cîţu să dea dovadă de mai multă moderaţie. Mai ales că nu va mai vorbi din postura de persoană fizică, ci din cea de ditamai ministru al Finanţelor României.” a declarat Liliana Nițu. 


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro