Klaus Iohannis, întâlnire electorală la Târgoviște – Principalele declarații

Klaus Iohannis, preşedintele României – „Sunt foarte bucuros că am ajuns la Târgovişte. Fiind în Târgovişte mi se pare potrivit să încep cu un pic de istorie. Târgovişte un loc încărcat de istorie, un loc în care s-a creat istorie pentru România şi pentru români. Evident că este potrivit să ne amintim că anul acesta se împlinesc 30 de ani de la Revoluţia din decembrie 1989… şi ne întrebăm, în aceşti 30 de ani, am fost noi vrednici, am făcut ce am promis atunci, am construit noi o Românie liberă, democratică, care permite românilor să se simtă bine la ei acasă, am construit noi o Românie care ne-a adus tuturor prosperitate, locuri de muncă, mulţumire, o viaţă sigură? Poate pentru unii… da, dar sigur pentru mulţi… încă nu. Înainte să ne facem planuri despre cum vom schimba noi lucrurile în bine trebuie să vedem un pic de ce am ajuns în 30 de ani numai până aici, de ce nu am ajuns mai departe şi dacă ne uităm în urmă în această perioadă de tranziţie, în aceşti 30 de ani vedem că de-abia acum începem să scăpăm de comunism şi vedem că de fapt ce ne-a ţinut în urmă, ce ne-a ţinut ca şi cum am fi avut o piatră de moară legată de gât este PSD –ul. PSD este cauza principală pentru care România nu s-a dezvoltat mai mult, nu s-a dezvoltat mai bine, dar avem acum speranţă, avem speranţă să schimbăm lucrurile (…) Această schimbare trebuie să fie una profundă, această schimbare trebuie să ducă la sfârşitul perioadei de tranziţie, nu putem noi românii să rămânem ancoraţi într-o veşnică tranziţie, trebuie să începem să păşim pe calea cea dreaptă. Ori asta se poate numai dacă îndepărtăm PSD de la putere pentru o perioadă lungă de timp, altfel schimbarea nu se va produce (…)”.

Virgil Guran, preşedintele PNL Dâmboviţa – Este prima dată în istoria PNL Dâmboviţa când alături de noi este prezent preşedintele în exerciţiu şi viitorul prim ministru. E un semn bun! Promitem să ne zbatem şi facem tot ce putem să fie pentru prima dată când PNL Dâmboviţa câştigă alegerile în Dâmboviţa. Este un judeţ greu, este un judeţ în care după cum ştiţi mai nou se intră cu parolă… Să ştiţi că am spart parola… Am aflat ce trebuie să facem şi sperăm să îndepărtăm această parolă. Aici ne batem cu baroni PSD care au impresia că sunt stăpânii judeţului… şi din păcate chiar au reuşit să facă acest lucru, oameni care au reuşit să cumpere sau să sperie cetăţenii în aşa fel încât au făcut tot ce au vrut…  Din păcate suntem într-un judeţ care a avut miniştrii mulţi pe aici, din partea PSD, de la noi probabil o să urmeze, şi care nu au făcut nimic în acest judeţ. Din păcate suntem printre ultimele judeţe în privinţa nivelului de trai şi al dezvoltării. Aţi venit pe drumurile noastre, singurul drum care arată bine este drumul pe care am venit de la Găeşti – Târgovişte şi se iese prin Dărmăneşti din judeţ şi acest drum a fost aprobat de către viitorul prim ministru, cel care a fost atunci ministru al Transporturilor, Ludovic Orban. Avem multe de făcut, avem multe lucruri de realizat, din păcate suntem în urmă, dar sunt convins că drumul de la Bâldana până la Sinaia, de la Bâldana la Titu şi Centura Găeştiului nu or să rămână doar vorbe, pentru că împreună cu actualul şi viitorul preşedinte al României şi cu Guvernul Orban sunt convins că vom schimba faţa Dâmboviţei (…)

Ludovic Orban, prim ministru desemnat – „Sincer, de fiecare dată când vin în Dâmboviţa, chiar simt că vin acasă. Chiar dacă nu e locul în care m-am născut mi-am petrecut foarte mult timp în Dâmboviţa, nu cred că exită localitate din judeţul Dâmboviţa în care să nu fi călcat şi în care să nu fi mers să cunosc oameni, să încercăm să-i convimgem pe oameni să voteze cu PNL. Am fost de două ori preşedintele PNL Dâmboviţa, de fiecare dată în momente de criză şi chiar să ştiţi… viitorul premier puteţi să-l consideraţi că a venit din PNL Dâmboviţa, care are avantajul că ştie foarte bine care sunt probleme judeţului Dâmboviţa. Chiar dacă puţini dâmboviţeni ştiu aceste lucruri am mai şi făcut câte ceva pentru judeţul Dâmboviţa… De când a revenit PSD la putere, de 11 ani, nu e în stare să facă lărgirea la 4 benzi de la Bâldana, pe DN 7 până la Titu deşi Guvernul României s-a angajat prin Memorandum semnat cu Compania Renault. Aproape tot ce a fost investiţie importantă în judeţul Dâmboviţa a fost legată de PNL. Avem mai multe drumuri naţionale, DN 71… până acum a promis PSD cred că de câteva mii de ori că face lărgirea la 4 benzi de la Bâldana până la Târgovişte şi că face reparaţie capitală până la Sinaia.  Mergeţi pe DN 71… şi o să simţiţi binefacerile PSD. Eu nu am promis mare lucru, e adevărat că nu s-a terminat în mandatul meu, dar modernizarea DN 72 de la Ploieşti la Găeşti a fost, cu umilă modestie, începută de mine şi terminată tot de un ministru al Paetidului Naţional Liberal (…)  ”

Robert Sighartau – „Pentru mine este o bucurie să revin la Târgoviște, și vreau să vă mulțumesc personal pentru implicarea din alegerile europarlamentare. Felicitări pentru scorul bun pe care l-ați luat. Sper că de anul viitor, când vorbim despre  politica dâmbovițeana sa nu mai vorbim în sens peiorativ și negativ. Stimați colegi, am intrat în linie dreaptă. Urmează un an decisiv, un an cât 30 de ani. Un an cât ultimii 30 de ani și viitorii 30 de ani. Un an în care vom opri umilințele, haosul și răul provocat de pesediști în acești 30 de ani. Un an după care vom începe  sa reconstruim această țară. Un an în care sa adunăm speranțele risipite și pe românii alungați în alte țări străine. Un an până la o  Românie pe calea normalității. Un an de mobilizare și de luptă. Întrebarea mea pentru voi este : „Faceți față?” aveți credința și puterea sa duceți bătălia la bun sfârșit? Dragii mei, ducem bătălia. pe două fronturi. Marea bătălie pe primul front este câștigarea la prezidențiale de către Klaus Iohannis. Nu avem voie să facem niciun pas înapoi. Nu ne permitem niciun moment de răgaz. Este bătălia cruciala pentru următorii 30 de ani ai României. Purtam de asemenea în aceste zile, bătălia asumării guvernării de tranziție. Luni, sunt convins, guvernul Orban va fi investit. Va fi o guvernare care va stabiliza România, apoi vom câștiga localele și parlamentarele. Suntem datori sa câștigăm ca să-i repunem în drepturi pe toți cei umiliți, pe toți cei care au muncit pentru țară, pentru oameni si comunități care s-au văzut alungați și călcați în picioare de pesediști. Suntem  datori sa câștigăm pentru ca munca  cinstită , creativitatea, inițiativa privată, libertatea sa fie respectate în România. Suntem datori să câștigăm ca să-i aducem acasă pe românii alungați. Suntem datori să câștigăm  pentru viitorul copiilor României. La luptă, zi de zi, 25 de zile pentru victoria lui Klaus Iohannis, iar apoi, anul viitor, alegerile locale și parlamentare să le câștigăm împreună”.

Alina Gorghiu  – “Bătaie nu și ia nimeni  la propriu, dar sa știți ca ne luptăm cu alte pârghii și ii batem pana la urmă ( în ceea ce-i privește pe cei de la PSD). Stimați colegi liberali, suntem astăzi în Dâmbovița, pentru ca Președintele României, Klaus Iohannis și-a dorit foarte tare sa va reîntâlnească astăzi si să se umple de energia dumneavoastră de oameni calzi, care știu ce înseamnă fața odioasa a psd-ului. Ne apropiem de linia de sosire a alegerilor prezidențiale, de aceea, suntem obligați sa mobilizam toate forțele, astăzi în Dâmbovița, și în fiecare județ din România. În 2014, dumneavoastră împreună cu tot Partidul Național Liberal, am făcut performanta. Am reușit sa dam României primul președinte liberal, Klaus Iohannis. Astăzi, însă, cu tot respectul pe care îl am pentru fiecare dintre liberali, va cer, și nu cred ca puteți să-mi refuzați asa ceva, va cer sa ne batem propriul record. Aceasta înseamnă că ne dorim cu toții un al II-lea mandat pentru Klaus Iohannis ca Președinte al României.”

 

 


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro