Interviurile Gazetei: Ioan Morar, directorul Camerei Agricole Dâmbovița, are acasă peste 50 de tablouri pictate în timpul liber

Inginerul Ioan Morar lucrează la Camera Agricolă Dâmbovița de 37 de ani, încă de la înființare, fiind primul director al acestei instituții, numită atunci Oficiul Județean de Consultanță Agricolă. În prezent este director al acestei instituții, după numirea inginerului Ion Oprea la conducerea Direcției Agricole Județene, și spune că este un artist în agricultură, datorită pasiunii sale pentru pictură, pe care o are încă de mic copil.

Ioan Morar lucrează la Camera Agricolă Dâmbovița de 37 de ani, încă de la înființare, fiind primul director al acestei instituții, numită atunci Oficiul Județean de Consultanță Agricolă. În prezent este director al acestei instituții, după numirea inginerului Ion Oprea la conducerea Direcției Agricole Județene, și spune că este un artist în agricultură, datorită pasiunii sale pentru pictură, pe care o are încă de mic copil.

 

R.:-De când aveți această pasiune pentru pictură?

I.M.:-De mic am început să desenez. După reviste, după pliante. Să spunem că este și o moștenire de familie. Tatăl meu picta foarte frumos, deși era profesor de limba și literatura română.

 

 R.:-V-ați gândit la posibilitatea de a avea o expoziție cu tablourile pe care le-ați realizat până acum? Câte lucrări aveți acasă?

I.M.:-Aș vrea să vernisez o expoziție în Târgoviște, probabil în asociere cu alți pasionați de pictură. Am 50 de tablouri acasă, dar am dat foarte multe prietenilor, familiei. A fost o perioadă de 15 ani în care nu am pus mâna pe pensulă  deoarece am fost foarte ocupat cu serviciul dar, de câțiva ani încoace, mi-am făcut timp în week-end-uri și pentru pasiunea mea.

 

R.:-Ce teme abordați? Ce vă inspiră sau cine vă inspiră?

I.M.:-Când eram copil desenam portrete. Apoi am mers pe peisaje. Portrete fac și acum, însă doar în creion, cărbuni. Tablourile sunt realizate în ulei și culori acrilice. Am și o latură fantezistă, care se concretizează în tablouri cu peisaje, lucrate în culori acrilice. Sunt foarte mulți pictori târgovișteni pe care îi apreciez foarte mult: Grigore Stan, Mihai Șerbănescu.

tablou director ioan morar

R.:-Este o pasiune costisitoare?

I.M.:-Da. Culorile sunt destul de scumpe, dar, fiind vorba de o pasiune, nu  mai contează acest lucru, pentru că eu nu mă gândesc să valorific această pasiune. O fac pentru că îmi place și dacă familia mea le dorește, le dăruiesc. Restul, le păstrez pentru mine i le admir mereu.

 

R.:-Aveți un atelier?

I.M.:-Nu. Un așa-zis atelier este balconul meu, unde am lumină suficientă. Doar iarna este o problemă în acest sens.

 

R.:-Ce simțiți când pictați?

I.M.:-Îmi place foarte mult. Mă concentrez foarte tare și uit de toate celelalte activități. Mă deconectează de la tot. Așa cum un pescar stă o zi întreagă pe baltă, așa pot sta eu o zi întreagă să pictez. Nu este ușor , pentru că îmi solicită foarte mult ochii. E o pasiune, însă.

tablou ioan morar

R.:-V-ați gândit vreodată să urmați cursuri de specialitate în domeniu?

I.M.:-Aș fi vrut să mă înscriu la Școala Popular de Arte, dar nu am avut timp și încă nu am. Culorile, ustensilele, tot ce am nevoie le cumpăr în funcție de cum consider eu că am nevoie de ele.

 

R.:-Vă moștenește vreunul dintre copii?

I.M.:-Nu, dar văd că nepoțica mea are înclinații către pictură și stă mere lângă mine și lucrează.

 

R.:-Credeți că un director de instituție, care are mai mult o muncă de birou, are nevoie și de o astfel de pasiune, care să îl deconecteze de la cotidian?

I.M.:-Da.  Pe mine pictura mă deconectează de la o zi de muncă foarte grea. Între agricultură și pasiunea mea este o diferență mare dar mă consider un artist în agricultură. Fac profesia asta de 37 de ani și, folosind o figură de stil, pot spune că sunt un artist în agricultură.

14708387_1197849156954022_5740693816958349829_n

14707895_1197849213620683_3688692452321447313_o

14264212_1154991731239765_434725005781555966_n

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro