În plin conflict deschis cu Oprea, Țuțuianu militează pe facebook pentru unitatea partidului și diversitatea de opinii

Președintele PSD Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, a postat, astăzi, pe pagina sa de facebook un mesaj în care vorbește despre unitatea partidului, pledând în continuare cauza premierului Mihai Tudose. „Ar fi sinucidere politică pentru Partidul Social Democrat o nouă schimbare de guvern. O demisie a Primului Ministru sau o nouă moțiune de cenzură împotriva propriului guvern ar duce partidul din nou la mâna președintelui Iohannis (pentru desemnarea premierului) și la un vot în Parlament, ambele situații creatoare de incertitudini.” a scris Țuțuianu. La nivel național, PSD Dâmbovița a fost prima organizație care și-a asumat public atașamentul față de premier, fiind urmată până acum doar de Buzău. Ulterior acestei asumări, presa centrală titra pe surse că liderul social democraților dâmbovițeni este unul din numele vechiulate pentru preluarea Ministerului de Interne, în cazul demiterii ministrului Carmen Dan și rămânerii la șefia guverului a lui Tudose. 

Vezi și: „Adevărul” îl dă pe Adrian Țuțuianu cu prima șansă de a prelua șefia MAI

Adrian Țuțuianu își încheiei mesajul militând pentru unitatea partidului și diversitatea de opinii. „Nu sunt de acord să sacrificăm partidul și guvernarea pentru răfuielile și ambițiile personale ale unor lideri!” a mai spus acesta. La acest moment, organizația PSD este, însă, în fața mazilirii propriului președite de consiliu județean. Alexandru Oprea a declarat, recent, la postul de televiziune MDI Tv că Adrian Țuțuianu este cel care dorește să-l schimbe din funcție.  De altfel, Țuțuianu a criticat în mai multe rânduri prestația președintelui CJD. Pe 26 ianuarie, se va întruni Comitetul Județean Executiv al PSD care va decide dacă PSD Dâmbovița îl mai susține sau nu pe Alexandru Oprea în funcția administrativă.


Vezi și Alexandru Oprea, declarații tranșante despre conflictul cu Adrian Țuțuianu: Nu sunt un „yesman”

Postarea președintelui PSD Dâmbovița a stârnit și câteva zeci de opinii din partea internauților, împărțite, la fel ca partidul între Dragnea și Tudose.

  • PSD nu se cramponează de putere. Se pare că puterea ia mințile oamenilor. Oricum cu un astfel de premier se duce de râpă programul de guvernare. Un premier care nu s-a remarcat cu absolut nimic. Numai golanii începând cu limbajul. Dacă actualul premier e imaginea PSD atunci e de rău.
  • E scos tot din buzunarul lui Dragnea, va amintiti a facut o lista la misto, ptr noi si colegii parlamentari, si apoi ne-am trezit cu Tudose.
  • Nici nu cred că o schimbare este bună acum dar Mihai Tudose nu trebuie lăsat să prea el conducerea. Cred că o schimbare la vârful conducerii este binevenită !!!
  • Ai uitat câ Tudose nu te-a vrut , nu a vrut-o nici pe doamna Rovana. … Nu stiu cine pe cine fraiereste. Dar Tudose trebuie inlaturat, este infiltrat!
  • Domnule presedinte sunteti cel mai competent membru PSD, meritati sa fiti propus chiar la Prezidentiale!
  • Dați-l jos pe Dragnea şi veți rezolva toate problemele!
  • Daca o tineti tot asa ne vedem la alegeri anticipate
  • Stabilitate ? În prezent partidul aflat la guvernare nu este capabil sa ofere ăsta.
  • Consider ca pozitia dumneavoastra este influentata de anumite sentimente pe care le simtiti impotriva lui Liviu Dragnea dupa episodul MA PN. Nu eu l-am votat pe Liviu Dragnea la sefia partidului si nu stiu cine l-a sfatuit pe acesta sa-l puna pe Tudose premier.Cred ca acest partid din care fac parte de 21 de ani are destule resurse umane incat sa gaseasca un prim ministru de talia lui Adrian Nastase. Cu astfel de oameni care au facut liceul la seral, facultati platite la particulara pe la 30 si ceva de ani si care conduc in acest moment partidul dar si guvernul PSD-ul va pierde increderea populatiei si a propriilor alegatori, Schimbarea lui Dragnea, dar si a lui Tudose, care a prins gustul puterii, este solutia si inlocuirea lor cu oameni competenti si onesti. Exista in PSD astfel de oameni si nu sunt putini. Varianta cu iesirea de la guvernare am impresia ca ne sperie prea mult. Ca o concluzie consider ca trebuie aleasa o conducere colectiva prin care sa luam puterea din mana lui Dragnea, dar se impune si schimbarea lui Tudose care nu reprezinta modelul de premier pe care PSD-ul ar putea sa-l dea.

Iată postarea integrală de pe paginad e facebook a președintelui PSD Dâmbovița, Adrian Țuțuianu:

Nu este stilul meu să mă exprim pe teme importante pentru #PSD prin postări pe pagina de facebook, dar momentul mă obligă.
Am luat act de intenția convocării ședinței Comitetului Executiv Național pentru ziua de luni, 15.01.2018, la cererea mai multor lideri ai partidului. În acest sens, fac și eu următoarele precizări:

1. Sunt îngrijorat cu privire la evoluțiile interne din partid și cred că ne aflăm într-un moment de răscruce. Performanțele economice înregistrate în anul 2017, creșterile de salarii și pensii și alte lucruri bune ale guvernării au fost, în bună parte, anulate de conflictul intern.
2. Consiliile Județene, primarii, oamenii din județe au nevoie de un guvern care să le sprijine proiectele. #România are nevoie de stabilitate pentru a continua să se dezvolte. Oamenii așteaptă de la noi rezultate, locuri de muncă mai bine plătite, autostrăzi, școli, spitale etc. Nu cred că putem să o luăm mereu de la capăt din 6 în 6 luni.
3. Ar fi sinucidere politică pentru Partidul Social Democrat o nouă schimbare de guvern. O demisie a Primului Ministru sau o nouă moțiune de cenzură împotriva propriului guvern ar duce partidul din nou la mâna președintelui Iohannis (pentru desemnarea premierului) și la un vot în Parlament, ambele situații creatoare de incertitudini. De aceea, trebuie să dăm dovadă de responsabilitate și să conștientizăm gravele prejudicii de imagine pe care le poate înregistra partidul, precum și riscul aruncării țării în instabilitate politică. Este datoria noastră să fim lucizi.
4. Trebuie să strângem rândurile, să analizăm care este cea mai bună soluție pe baza unei decizii colective și democratice, făcând apel la toți oamenii competenți care pot da un plus actului de guvernare. Nu sunt de acord să sacrificăm partidul și guvernarea pentru răfuielile și ambițiile personale ale unor lideri!
5. Am fost și rămân un om de partid. Militez pentru unitatea acestuia, diversitatea de opinii și pentru luarea deciziilor în structurile statutare.


Locuri de munca Restaurante


Gurmand + Raiman

 

Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rugam sa citesti politica de confidentialitate (click pe acest link) si sa bifezi casuta de mai jos daca accepti termenii si conditiile privind comentariile


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Hotel Pestera Angajeaza - Locuri de munca Webhosting Armand Media Flax Gopo Star Sistems Security - Paza si protectie
Andrei House Livas locuri de munca