ortooxacell kiss2022.gif Flax

Alexandru Oprea, declarații tranșante despre conflictul cu Adrian Țuțuianu: Nu sunt un „yesman”

Președintele CJD Dâmbovița, Alexandru Oprea, fost secretar executiv al PSD Dâmbovița, a confirmat în cadrul unei emisiuni a postului MDI Tv că Adrian Țuțuianu, președintele oganizației, dorește înlocuirea sa din funcție. Declarațiile vin după Biroul Permanent Județean din data de 10 ianuarie, în cadrul căreia s-a discutat și despre înlocuirea lui Oprea din funcție.

Nu cred că vrea partidul (n.r. înlocuirea din funcție). Cred că vrea o singură persoană, președintele organizației județene. Eu nu am făcut nimic împotriva Partidului Social Democrat. Probabil că Alexandru Oprea deranjează pentru că mișcă județul, pentru că este un om vertical și corect și că încearcă să facă lucrurile cu bun simț și cu oarecare determinare. Vă aduc aminte un aspect: cred că vorbim de stațiune turistică în județul Dâmbovița de 7 – 8 ani de zile. În această administrație am reușit într-un timp relativ scurt să facem pași concreți. (…) Oamenii vin și pleacă. Important este ceea ce rămâne după noi. Și în ceea ce mă privește nu am de ce să îmi fie rușine să mă uit în ochii dâmbovițenilor.” a declarat Oprea.

În luna martie a anului trecut, când a izbucnit conflictul între cei doi, Țuțuianu i-a dat lui Oprea un termen de câteva zile să-și dea demisia din funcție. Cum Oprea a rămas pe poziții, în final s-a ajuns la o ciudată decizie a BPJ de „suspendare” a calității de membru pentru un an de zile. Practic, lui Oprea i-a fost interzisă participarea la viața politică a organizației.

Președintele CJD susține, însă, că este membru de partid al organizației Răzvad. În discuții informale cu presa a declarat de mai multe ori că nu a ajuns la el nici un document oficial în care să i se comunice decizia acelei suspendări din marie 2016. Din postura de președinte de consiliu județean poate fi exclus din partid doar de forurile naționale: „În ceea ce privește calitatea mea de membru al Biroului Permanent Județean, chiar dacă dumnealui (n.r. Adrian Țuțuianu) mi-o contestă de aproape un an de zile, eu spun că cel care a încălcat statutul partidului este dumnealui ca președinte al organizației județene. În cazul meu este nevoie de votul Comitetului Executiv Național, care trebuie validat cu două treimi. Și acolo cred că sunt oameni cu scaun la cap care vor pune în balanță și vor vedea care este motivația pentru care se dorește schimbarea unui om sau a altuia. Fără să spun că sunt de neînlocuit, eu cred că într-o astfel de funcție trebuie să acceadă niște persoane care au niște capabilități probate și care au condus niște entități. Chiar domnul președinte al organizației nu îmi contestă aceste calități profesionale și manageriale. Dumnealui se referă la alte minusuri pe care le-aș avea. El afirmă răspicat că eu aș avea carențe caracteriale, ceea ce nu știu dacă e cazul sau care dintre noi le avem mai aprofundate. (…) Este o dispută de aproximativ 11 luni de zile, generată probabil de faptul că nu am răspuns cu promptitudine sau nu sunt un „yesman„, a mai declarat Alexandru Oprea.

Acesta a mai comentat și o altă decizie  luată, în premieră, de către Biroul Permanent al organizației, în decembrie 2017, prin care i se interzice lui Oprea să se întâlnească cu primarii PSD. Decizia a fost însă imposibil de respectat de către primari, având în vedere faptul că în lunile decembrie și ianuarie se discută chestiunile legate de bugete, iar UAT-urile au nevoie de bani.  „Vreau să cred că am o relație corectă și principială cu toti primarii unităților administrativ teritoriale indiferent de apartenența politică. În luna decembrie, același domn la care facem referire (n.r. Adrian Țuțuianu) a impus Biroului Permanent al Organizaței județene adoptarea unei hotărâri prin care să îmi interzică mie ca președinte de consiliul județean, administrativ, să mă deplasez în teritoriu, încălcându-se grav legea administrației publice locale. Cred că primarii sunt aproape de președintele Consiliului Județean și toți apreciază că este o altă atmosferă la consiliul județean și că echipa își dă interesul„.

Alexandru Oprea a fost șeful de campanie al PSD Dâmbovița la alegerile locale din 2016, dar și la alegerile parlamentare. A fost nominalizat ca înlocuitor al lui Adrian Țuțuianu la CJD, chiar de către acesta, din momentul în care Țuțuianu a anunțat că va candida pentru Senatul României. Strânsa relație dintre cei doi s-a rupt în martie 2017, la împărțirea bugetară din acel an, și nu pare că ar mai exista vreo cale de reconciliere între ei.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Agenda Politică Locală

psd pnl usr aur
MedcareTomescu romserv.jpg novarealex1.jpg hymarco fierforjat.gif
Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

Gopo
Foah ConsultOptic
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Parteneri media