Două noi achiziții liberale: Dan Tache şi Adrian Mihai

 

Doi tineri oameni de afaceri din municipiul Târgovişte s-au „înrolat” recent  în politică şi au apărut astăzi la conferinţa de presă de la PNL Târgovişte, alături de preşedintele acestei organizaţii, Aurelian Cotinescu!  Aceştia se numesc Dan Tache şi Adrian Mihai şi sunt doi tineri liberali cu afaceri importante  în municipiul Târgovişte, care au fost deja cooptaţi în Biroul Permanent al PNL Târgovişte. Până când noii sosiţi în PNL Târgovişte îşi vor face rodajul în politică,  cel care a susţinut conferinţa de presă a fost preşedintele Aurelian Cotinescu.  Acesta a atacat executivul târgoviştean, pe care îl acuză că este „o clonă în miniatură a guvernului Dăncilă” la capitolul împrumuturi, pentru că numai în ultimele 10 – 11 luni municipalitatea a accesat credite de 100 de milioane de lei.  De asemenea, Centura Ocolitoare a Târgoviştei  şi vechiul  Stadionul ,,Eugen Popescu’’ au fost subiectele puse din nou pe tapet de liderul liberal…

„Subiectul este unul interesant, sperăm noi. Executivul târgoviştean este o clonă în miniatură a guvernului Dăncilă. 7 miliarde de euro au fost împrumutaţi de către Guvernul României în ultimele luni, 4 miliarde de euro reprezintă deficitul comercial, 65.000 de firme s-au închis de la începutul anului. În acest timp d-na prim ministru vine şi ne asigură că avem un grad de îndatorare foarte  mic nespunându-ne dacă banii împrumutaţi vor merge către autostrăzi, către infrastructură sau către crearea de noi locuri de muncă, spitale noi, dacă vor merge către dezvoltarea cu adevărat a acestei ţări. La fel, la Târgovişte, în ultimele 10 – 11 luni s-au accesat credite de 100 de milioane de lei fără a avea o transparenţă în cheltuirea banilor publici şi în acelaşi timp Primăria Târgovişte vine şi ne spune că avem un grad mic de îndatorare. Ar fi trebuit ca în acest moment să avem proiecte ample în desfăşurare, proiecte care să ajute cu adevărat la dezvoltarea oraşului nostru, o dezvoltare reală, o dezvoltare durabilă. Ni s-a promis finalizarea centurii oraşului  la 1 decembrie 2018, un alt obiectiv ratat şi un alt termen depăşit. Au mai trecut 7 luni de zile şi nu s-a făcut nimic.

În acest moment cerem Primăriei să ne dea răspuns la câteva întrebări esenţiale – care este stadiul actual de realizare al Centurii ocolitoare a oraşului nostru, situaţia CAST acolo unde firma respectivă a dat în judecată Primăria şi a câştigat aproximativ 4 milioane de euro, cum s-a pierdut finanţarea europeană? Ultimele firme care au lucrat la centura oraşului, o parte dintre ele, au dat în judecată Primăria Târgovişte şi se pare că cer, printre altele, lămuriri în privinţa plăţilor executate de către Primărie către aceşti constructori. Aşteptăm răspunsuri şi le aşteptăm de ceva timp şi este foarte important să primim lămuririle solicitate astfel încât şi noi şi cetăţenii să ştim ce se întâmplă.

Referitor la Stadion, am fost solicitaţi, prin votul nostru, să fim de acord cu un proiect  de 1,6 milioane de euro pentru renovarea Stadionului ,,Eugen Popescu’’.  Am dat votul nostru şi vreau să menţionez că fără votul liberalilor, în CLM, demolarea şi reconstrucţia ulterioară a stadionului nu puteau să se facă. Ulterior, Primăria ne anunţă că investiţia se va mări şi vor ajunge la 5 – 6 milioane de euro pe care-i vor cheltui pentru acest stadion. Dacă este să adunăm şi 3 milioane de euro pe care apreciem noi că se vor cheltui cu echipa, în acest an competiţional, se va ajunge la suma de 9 milioane de euro. 9 milioane de euro reprezintă cam 20% din bugetul local l oraşului nostru  ”, a ţinut să precizeze Aurelian Cotinescu, preşedintele PNL Târgovişte.


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro