DIASPORA: Soluția ministrului Tîlvar pentru repatrierea celor decedați în străinătate

  • Ministrul Românilor de Pretutindeni, Angel Tîlvar, a declarat în exclusivitate pentru Știri diaspora că, momentan, singura soluție pentru repatrierea românilor decedați în diaspora ar fi polițele de asigurare în caz de boală sau deces. Asta, în condiţiile în care Poliţia Romană plăteşte în anul 2015 aproape 12 milioane de euro pentru repatrierea infractorilor români din afara granițelor.

R: În condiţiile în care Poliţia Romană plăteşte în anul 2015 aproape 12 milioane de euro pentru repatrierea infractorilor români,  la nivel guvernamental nu există un program prin care statul să sprijine repatrierea românilor morţi în diaspora, care zac ani de zile în morgile din Italia, Spania etc. Disperată, o familie din Germania şi-a trimis prin poştă ruda decedată după ce a incinerat-o, economisind astfel 7000 de euro. Să nu uităm că în momentul de faţă românii plecaţi la muncă în afara graniţelor ţării reprezintă cel mai mare investitor direct în economia românească prin sumele de bani trimise anual în ţară.

Angel Tîlvar: Orice situaţie dramatică de acest tip,  care a ajuns la cunoştinţa reprezentanţilor DPRRP sau a ministrului delegat, a fost transmisă imediat autorităţilor care au competenţe în această privinţă.  Statul român, prin Ministerul Afacerilor Externe, recomandă cetăţenilor români care de deplasează în străinătate încheierea de asigurări care acoperă o gamă largă de situaţii, inclusiv repatrierea în caz de boală sau de deces. Se vor continua, desigur, şi demersurile pe lângă autorităţile locale din zonele în care locuiesc comunităţi importante de români, pentru a fi identificate modalităţi prin care astfel de situaţii să fie evitate.


Citește interviul integral pe stiridiaspora.com

       Gazeta Dâmboviței.ro a stabilit un parteneriat media cu stiridiaspora.com, portal de informații al românilor din afara țării. stiridiaspora.com stabilește o legătură activă între români, oriunde s-ar afla aceștia, oferind informații despre evenimente, informații sociale și politice, dar și despre locurile de muncă vacante.  Portalul beneficiază de sprijinul a ziariști corespondenți din Italia, Spania, Anglia, Germania, Grecia, Ungaria, Canada, Noua Zeelandă și SUA. Pentru corecta informare a cititorilor interesați de diaspora românească, Gazeta Dâmboviței va prelua zilnic informații de interes public postate pe stiridiaspora.com


Locuri de munca Restaurante


Gurmand + Raiman

 

Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rugam sa citesti politica de confidentialitate (click pe acest link) si sa bifezi casuta de mai jos daca accepti termenii si conditiile privind comentariile


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Hotel Pestera Angajeaza - Locuri de munca Webhosting Armand Media Flax Gopo Star Sistems Security - Paza si protectie
Andrei House Livas locuri de munca