DIASPORA: Soluția ministrului Tîlvar pentru repatrierea celor decedați în străinătate

  • Ministrul Românilor de Pretutindeni, Angel Tîlvar, a declarat în exclusivitate pentru Știri diaspora că, momentan, singura soluție pentru repatrierea românilor decedați în diaspora ar fi polițele de asigurare în caz de boală sau deces. Asta, în condiţiile în care Poliţia Romană plăteşte în anul 2015 aproape 12 milioane de euro pentru repatrierea infractorilor români din afara granițelor.

R: În condiţiile în care Poliţia Romană plăteşte în anul 2015 aproape 12 milioane de euro pentru repatrierea infractorilor români,  la nivel guvernamental nu există un program prin care statul să sprijine repatrierea românilor morţi în diaspora, care zac ani de zile în morgile din Italia, Spania etc. Disperată, o familie din Germania şi-a trimis prin poştă ruda decedată după ce a incinerat-o, economisind astfel 7000 de euro. Să nu uităm că în momentul de faţă românii plecaţi la muncă în afara graniţelor ţării reprezintă cel mai mare investitor direct în economia românească prin sumele de bani trimise anual în ţară.

Angel Tîlvar: Orice situaţie dramatică de acest tip,  care a ajuns la cunoştinţa reprezentanţilor DPRRP sau a ministrului delegat, a fost transmisă imediat autorităţilor care au competenţe în această privinţă.  Statul român, prin Ministerul Afacerilor Externe, recomandă cetăţenilor români care de deplasează în străinătate încheierea de asigurări care acoperă o gamă largă de situaţii, inclusiv repatrierea în caz de boală sau de deces. Se vor continua, desigur, şi demersurile pe lângă autorităţile locale din zonele în care locuiesc comunităţi importante de români, pentru a fi identificate modalităţi prin care astfel de situaţii să fie evitate.

Citește interviul integral pe stiridiaspora.com

       Gazeta Dâmboviței.ro a stabilit un parteneriat media cu stiridiaspora.com, portal de informații al românilor din afara țării. stiridiaspora.com stabilește o legătură activă între români, oriunde s-ar afla aceștia, oferind informații despre evenimente, informații sociale și politice, dar și despre locurile de muncă vacante.  Portalul beneficiază de sprijinul a ziariști corespondenți din Italia, Spania, Anglia, Germania, Grecia, Ungaria, Canada, Noua Zeelandă și SUA. Pentru corecta informare a cititorilor interesați de diaspora românească, Gazeta Dâmboviței va prelua zilnic informații de interes public postate pe stiridiaspora.com

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro