Deputatul PNL Vasile Horga: “Bătălia politică Ponta-Iohannis continuă”

Bătălia politică Ponta-Iohannis continuă

                Târziu în noapte, am putut afla rezultatul calificărilor în faza finală a marelui meci politic, arbitrat în continuare de poporul român. Runda de calificări a dus la eliminarea a 12 dintre competitori și continuarea luptei cu cei doi rămași în cursa prezidențială, în ordinea rezultatelor votului popular, Victor Ponta și Klaus Iohannis. La prima vedere, privită din afară, lupta pare simplă mai ales, dacă avem în vedere scorurile electorale înregistrate de cei doi competitori rămași în cursa electorală precum și, diferența dintre aceștia. Analizând însă la rece situația voturilor obținute de competitorii care au părăsit ringul politic, putem trage o primă concluzie importantă: dreapta politică, luată ca un întreg, a obținut mai multe voturi decât stânga reprezentată de Ponta. De aceea, runda a doua a meciului politic se prefigurează a fi una extrem de interesantă și nu tocmai previzibilă. La un simplu calcul aritmetic, dacă lucrurile ar funcționa astfel, candidatul ACL Klaus Iohannis, ar aduna la un loc un buchet frumos de procente electorale, având în vedere orientarea politică a candidaților vizați de noi și a electoratului care i-a susținut, în prima rundă a jocului politic. Procentele care de drept ar reveni lui Klaus Iohannis, obținute de foștii competitori de dreapta, ar reprezenta 17,22% din votul românilor, exprimat în runda inaugurală a alegerilor pentru Președinția României. Dacă mai adaugăm și o parte semnificativă din votul exprimat de minoritatea maghiara, reprezentată de UDMR și chiar o parte din procentele lui Dan Diaconescu,  candidatul ACL Klaus Iohannis ar obține un procent de peste 50% din voturile românilor, ceea ce l-ar instala confortabil în fruntea clasamentului, teoretic cu șanse reale de a câștiga bătălia politică pentru Cotroceni.

            Că lucrurile în această bătălie politică nu vor sta chiar așa, este și motivul pentru care ACL se pregătește pentru rundă a doua, cu mare seriozitate și simt de răspundere. Suntem conștienți că, nimeni nu deține monopolul voturilor exprimate și că bătălia politică pornește din nou din bloc-starturi, de la un scor teoretic egal, pentru ambii protagoniști politici. Calculul probabilității, de a câștiga această ultimă rundă a bătăliei politice pentru Cotroceni, cred că înclină semnificativ șansele, pentru candidatul ACL Klaus Iohannis, ceea ce ne oferă prilejul să formulăm a doua concluzie importanță: în România dreapta politică unită, este mai puternică decât stânga politică solitară. În economia bătăliei politice ce urmează în aceste ultime doua săptămâni, programele de țară ale candidaților, vor face diferența între cele două lumi propuse de cei doi candidați.

           Lumea lui Ponta, pe de o parte, o lume în care marile valori obținute cu sânge și sudoare de poporul român vor fi călcate în picioare. O lume în care justiția va fi pusă să-i apere pe hoți și corupți și să-i pedepsească pe infractorii mărunți, o lume în care știința, învățământul și sănătatea vor fi mimate, o lume în care toate valorile vor fi inversate, o lume în care furtul, demagogia și minciuna vor fi apreciate, o lume a posibilităților limitate, adică într-un cuvânt lumea lui Ponta. Nici Europa, nici SUA și nici o altă țară civilizată de pe glob, nu vor dori să aibă de-a face cu o astfel de lume, motiv pentru care România va deveni o țară tot mai izolată față de civilizația occidentală.

             Lumea lui Iohannis, pe de alta parte, o altfel de lume, pur și simplu normală. Va fi lumea pe care o visează fiecare român, lumea în care valoarea umană va conta, lumea dreptății și adevărului, lumea în care justiția va împărți dreptatea în mod egal tuturor românilor iubitori de lege, lumea în care oamenii vor putea cerceta, studia și învăța după capacitate, lumea în care sănătatea cetățenilor va reprezenta o prioritate pentru stat, o lume care va apăra valorile fundamentale ale cetățenilor, pur și simplu lumea normală propusă românilor de Klaus Iohannis. Va fi lumea de care se va bucura fiecare cetățean al acestei țări, o lume a respectului, cinstei și corectitudinii lucrurilor bine făcute. Lumea lui Iohannis va fi lumea normala pe care o trăiesc cetățenii tuturor țărilor civilizate ale lumii, lumea cu adevărat occidentală.

         Alegerea lumii în care vor să trăiască, le aparține doar românilor. Ne despart doar două săptămâni de cele două lumi, lumea întunericului și sărăciei, propusă de  Victor Ponta și lumea luminii și belșugului, propusă de Klaus Iohannis. Alegerea de data asta, nu este dificilă. Între rău și bine, de fiecare dată vom alege binele. Iar binele este reprezentat doar de Klaus Iohannis – omul care și-a propus să construiască o astfel de Românie, pentru români și lumea întreagă, una în care oamenii să se simtă în siguranță și la ei acasă. O Românie pur și simplu NORMALĂ cu Klaus Iohannis –PREȘEDINTE-, adică a treia concluzie, ultima și cea mai importantă.

Deputat, Vasile Horga-Prim-vicepreședinte PNL Dâmbovița


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

: 2 ganduri despre “Deputatul PNL Vasile Horga: “Bătălia politică Ponta-Iohannis continuă”

 • 5 noiembrie 2014 at 11:31
  Permalink

  Domnule Horga, nu te știam scriitor, analist politic, sociolog, dar văd că dacă lumea nu te scuipă în față, continui să mănânci rahat. Domnule Horga, ești o mare jigodie politică, nu meriți nici măcar să mai circuli prin Dâmbovița după ce trecut politic ai. La muncă, nu la mâncat rahat, n-ai nici un drept să sucești mințile românilor cu inepțiile dumitale de om ratat și de paparudă politică!

  Reply
  • 11 noiembrie 2014 at 17:49
   Permalink

   Asta asa e. Lupta parca a devenit prea acerba. Domnule deputat, din partea mea, numai urari „de bine”. Eu zic sa lasati politica pentru altii. Din fotografia pe care o vad postata la inceputul articolului, nu prea aveti fata de om cinstit, ca sa fac si eu acum pe socioloaga, ceea ce este ciudat, pentru ca asta e profesia mea actuala. Sunteti exact ca un eretic (daca stiti intelesul cuvantului). Daca vreti parerea mea, eu zic ca cel pe care l-ati angajat sa scrie articolul este basist cu norma intreaga.

   P.S.: Ne vedem in turul 2!

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro