DĂRMĂNEȘTI: Zeci de porci, cu pestă, îngropați fără norme sanitare. Primăria, sancționată de DSVSA

Distribuie:

Mai multe imagini au fost făcute publice de Partidului Social Democrat Dâmbovița, imagini care arată o groapă comună pentru porcii afectați de pestă în comuna Dărmănești. Animalele filmate nu erau îngropate conform protocoalelor sanitare în aceste cazuri, iar de operațiune s-a ocupat primăria Dărmănești. Aceasta a folosit utilaje proprii care acum ar trebui dezinfectate.

Încă o dovadă că primarii PNL pot face tot ceea vor, chiar și când este vorba de protejarea mediului înconjurător și de sănătatea oamenilor.

Zeci de porci au fost îngropați, astăzi, la Dărmănești, fără a se repecta nici măcar  un punct din MANUAL OPERAŢIONAL PENTRU INTERVENŢIA ÎN FOCARELE DE PESTĂ PORCINĂ CLASICĂ.

Cum este posibil ca porcii să fie cărați cu o simplă remorcă prin localitățile din zonă?

Nu este normal ca un utilaj al primăriei din Dărmănești să fie folosit la îngroparea porcilor.

Sunt condiții speciale care trebuie îndeplinite pentru ca riscul de propagare a pestei să fie inexistent sau cât mai mic.

Însă, după cum se știe, autoritățile cu atribuții în domeniu sunt ocupate cu hărțuirea primarilor PSD, iar în tot acest timp, indiferent de ceea ce fac, primarii PNL sunt protejați, chiar dacă încalcă legea.

Imaginile vorbesc de la sine!” au transmis reprezentanții PSD.

În cursul zilei, primarul localității Valentin Mihalache scrisese pe facebook că e vorba de un caz izolat de pestă.

“IMPORTANT!

Stimați cetățeni,

Având în vedere că într-o gospodărie din satul Mărginenii de Sus a fost confirmat un focar de pestă porcină, potrivit dispozițiilor reprezentanților Direcției Sanitar Veterinare, se impune intervenția și sacrificarea animalelor infectate.

Astfel, s-a luat măsura eutanasierii porcinelor din gospodăria afectată.

ESTE UN CAZ IZOLAT, motiv pentru care vă rog să nu intrați în panică, să aveți încredere în autoritățile competente în vederea prevenirii și combaterii acestui virus.

Vă asigur că vom urmări îndeaproape această situație și vom încerca să facem tot ceea ce ne stă în putință ca focarul să nu se extindă la nivelul comunei.

REPET, ESTE UN CAZ IZOLAT!

NU INTRAȚI ÎN PANICĂ, TOTUL ESTE SUB CONTROL.

Mulțumesc!

Porcii morți provin dintr-o exploatație de tip A aflată pe raza satului respectiv.

Contactat de Gazeta Dâmboviței, directorul Direcției Sanitare Veterinare Dâmbovița și pentru Siguranța Alimentelor, Sandu Tolea a precizat că instituția a sancționat primăria localității pentru nerespectarea normelor sanitare dispuse în acest caz și că inspectorii DSVSA au impus respectarea normelor după ce au constatat neregulile.  Acesta a mai declarat că face un apel la formațiunile politice să nu implice instituția în lupta politică.

 

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro