Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

28-11-2021

DÂMBOVIȚA : Proiect international O.S.C.E. împotriva violenței

In perioada 25 noiembrie – 10 decembrie 2019 Poliția Română este implicată în proiectul ” Effective Criminal Justice Strategies and Practices to Combat Gender-based Violence in Eastern Europe” implementat sub egida OSCE, proiect in care sunt prelucrate prevederi legale despre infractiunea de violenta domestica prin pliante cu mesaje preventiv-informative.
Împotriva violenței
OSCE desfăşoară o campanie regională de sensibilizare împotriva violenței bazate pe gen în Bulgaria, Ungaria și România, campanie ce se deruleaza pe parcursul a 16 zile de activism în acest domeniu, promovand liniile de asistență gratuită disponibile în cele trei țări.
Activitățile vizează atât polițiștii, cât și publicul, inclusiv victimele și făptuitorii.
“Poliția Română intervine pentru protejarea grupurilor vulnerabile și pentru sensibilizarea cetățenilor contribuind astfel la schimbarea mentalităţii care perpetuează comportamentul abuziv în familie”.
In perioada 03-06 decembrie 2019, structura de prevenire din cadrul IPJ Dambovita a desfasurat sesiuni de informare a personalului de specialitate din cadrul Serviciului Judetean de Ambulanta Dambovita, ocazie cu care a fost transmis mesajul campaniei: încurajarea raportării la poliție a tuturor cazurilor de violență domestică, indiferent dacă este vorba de martori la infracțiune sau victime implicate direct.

La activitate au participat specialiști din cadrul DGASPC Dâmbovița si DAS Târgoviște care au informat grupul tinta cu privire la atribuțiile de serviciu în acest domeniu, modul de interventie și facilitățile oferite victimelor infractiunilor de violenta domestica.

Specialiștii de la Serviciul Județean Anticorupție Dâmbovița au prezentat prevederile legale privind infracțiunile de corupție- modul de sesizare a infracțiunilor, faptele prevăzute de codul penal si legile special, numărul de telefon pentru sesizarea faptelor de coruptie.
Au fost distribuite pliante continanf informatii preventive cu privire la temele dezbatute.

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

Flax Gopo
Webhosting Armand Media

CITEȘTE ȘI