„Dialog la distanţă”… pe tema Punctelor Termice

Între PNL Târgovişte şi Primăria Târgovişte „Dialog la distanţă”… pe tema Punctelor Termice

„Vă spun sincer că ne-am săturat să vedem cum dispar anumite lucruri, cum unii care se învârt în jurul Primăriei şi beneficiază de acest patrimoniu…” (Aurelian Cotinescu, preşedintele PNL Târgovişte)

„Nu avem bani şi nu avem soluţii de investiţii pentru toate aceste puncte termice care în momentul de faţă reprezintă adevărate focare de infecţie şi prezintă adevărate riscuri în cartiere”(Cristian Stan, primarul municipiului Târgovişte)

 

„Dialog la distanţă” între reprezentanţii PNL Târgovişte  şi conducerea Primăriei Municipiului Târgovişte! Fostele Centrale termice de cartier din municipiul Târgovişte, dezafectate de ani de zile, care au devenit  între timp adevărate focare de infecţie i-a învrăjbit pe aleşii locali din CLM Târgovişte care se pare nu se mai înţeleg asupra destinaţiei acestor bunuri. Liberalii, prin vocea preşedintelui PNL Târgovişte, Aurelian Cotinescu nu mai vor ca aceste spaţii să fie înstrăinate către diferite persoane sau firme din municipiul Târgovişte. Ei se pronunţă pentru păstrarea lor în folosul comunităţii locale, mai ales că dispun de nişte  suprafeţe de teren destul de generoase. 

 „Ştim foarte bine că, de-a lungul timpului, multe dintre imobilele primăriei, terenuri, dar şi alte bunuri au ajuns în diverse proprietăţi private, corect sau aproape corect, în funcţie de cum şi-au aranjat unii sau alţii lucrurile pe acolo… Aşa am ajuns ca, în mijlocul cartierelor noastre, în loc să apară spaţii verzi apar blocuri şi în zonele foarte aglomerate apar lucrări, case, blocuri, investiţii care aglomerează şi mai mult zona respectivă şi ne-am trezit cu un urbanism care nu funcţionează deloc la nivelul oraşului şi cu aglomerări din ce în ce mai mari în anumite cartiere. 

Cred că este momentul să punem capăt, iar acele centrale termice ar trebui folosite în sprijinul comunităţii, având o suprafaţă de teren generoasă, cele care arată mai bine, părerea mea, am putea să le folosim ca puncte de recreere, se pot moderniza, se pot aranja astfel încât copiii şi pensionariii să –şi petreacă timpul acolo… Punem mese de pig pong, mese de biliard, se poate juca şah… deci să facem un fel de club al comunităţii respective, iar cele care arată foarte rău pot fi demolate ca să facem parcări sau spaţii verzi, pentru că şi aşa suntem deficitari la acest aspect. Se pot face dezbateri publice, la nivelul cartierelor, să întrebăm oamenii ce-şi doresc să se facă cu aceste imobile astfel încât totul să fie transparent. Vă spun sincer că ne-am săturat să vedem cum dispar anumite lucruri, cum unii care se învârt în jurul Primăriei şi beneficiază de acest patrimoniu… Să fie înţeles pentru toată lumea… nu vom vota niciodată aşa ceva…”, a menţionat preşedintele PNL Târgovişte, Aurelian Cotinescu… în conferinţa de presă de la partid.

 

 

„În momentul în care un consilier iese din sală înseamnă că are un interes în legătură cu acel proiect de hotărâre şi nu poate să asiste la deliberări, pentru că intră în conflict de interese. Fac un apel la reprezentanţii mass-media… să vă uitaţi puţin şi să vedeţi de câte ori ies din sală consilierii locali ai PNL… şi la câte puncte?”

 

Replica primarului Târgoviştei nu s-a lăsat aşteptată! Aceasta a venit, ce-i drept a doua zi, tot prin intermediul unei conferinţe de presă… Edilul oraşului, Cristian Stan a recunoscut că nu sunt bani şi nici  soluţii de investiţii pentru toate punctele termice din Târgovişte care în momentul de faţă reprezintă adevărate focare de infecţie…

„Vorbesc domnii de la PNL despre punctele termice. Aici părerea mea este că e o răfuială între dumnealor, dar asta e altă discuţie. Strict administrativ pot să vă spun că în momentul de faţă sunt foarte multe puncte termice în municipiul Târgovişte preluate de către administraţia locală pentru care trebuie să se găsească soluţii. Am făcut un  Club pentru Pensionari, lucrăm la Centrul pentru copii cu Sindrom Down şi Autism, lucrăm la Cantina Creşelor, un punct termic a fost transmis către Crucea Roşie, altul către Direcţia de Salubritate… Deci s-a încercat găsirea unor soluţii… Vom desfiinţa şi vom demola un punct termic din micro IV, în primăvară, şi vom face o parcare… Am încercat o abordare complementară…

 Nu avem bani şi nu avem soluţii de investiţii pentru toate aceste puncte termice care în momentul de faţă reprezintă adevărate focare de infecţie şi prezintă adevărate riscuri în cartiere… Şi atunci, la solicitarea unor societăţi comerciale, am vrut să lansăm o licitaţie publică,nu să vindem noi către X sau Y cum s-a vehiculat. Deci să scoatem aceste puncte termice la licitaţie publică, era vorba de 3 puncte  termice şi urmărind după aceea şi din punct de vedere urbanistic investiţia de acolo să putem rezolva aceste probleme… Spun liberalii că „domne, noi nu vindem patrimoniul administraţiei publice locale…”. Pâi, în primul rând acolo trebuie să bagi de zece ori mai mulţi bani decât ai dat pe ea, iar în al doilea rând, pentru că nu se apropiau alegerile locale în luna martie consilieri locali ai PNL au votat toţi, dar toţi, un proiect de hotărâre similar… Cred că totuşi un consilier local de la PNL a ieşit din sală. Asta cu ieşitul din sală, şi o spun pentru opinia publică, în momentul în care un consilier iese din sală înseamnă că are un interes în legătură cu acel proiect de hotărâre şi nu poate să asiste la deliberări, pentru că intră în conflict de interese. Fac un apel la reprezentanţii mass-media… să vă uitaţi puţin şi să vedeţi de câte ori ies din sală consilierii locali ai PNL… şi la câte puncte? Eu am semnat toate proiectele de hotărâre care au ajuns în dezbaterea CLM. Ce înseamnă asta? Că nu am avut nici măcar un interes vreodată, de niciun fel de natură pecuniară sau nepecuniară, în legătură cu vreun proiect de hotărâre…”, a declarat primarul Târgoviştei, Cristian Stan… la conferinţa de presă de la Primăria Târgovişte. 

 

    

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro