DÂMBOVIȚA: Nici un mort, nici un vindecat, dar numărul cazurilor de Covid-19 e mai mic față de ieri!

Situații statistice aiuritoare oferite în ultimele trei zile de Institutul Național de Statistică, cu privire la numărul de cazuri confirmate pozitiv cu Covid-19 în județul Dâmbovița.

Vineri au fost raportate 19, sâmbătă 27, iar duminică 23 de cazuri. Cum e posibil?

În primul rând, din datele verificate de presa locală, în județ sunt 20 de cazuri în Corbii Mari (15 persoane internate la Târgoviște, 3 persoane internate la București, 2 persoane decedate), un caz la Lungulețu (internat la Târgoviște) și un caz la Titu (internat în București.) Despre nici un alt caz, în altă localitate nu a apărut nici o informație. Dacă ar exista e foarte greu de ascuns. Până acum în toate localitățile cu cazuri confirmate, primarii au fost primii care au declarat public îmbolnăvirile, cerându-le oamenilor să stea în case și anunțând măsurile de dezinfecție.

Într-o verificare încrucișată, din zona sistemului medical dâmbovițean știm că 16 persoane pozitive sunt internate în Secția Boli Infecțioase de la Târgoviște, în timp ce în spitalul suport din Pucioasa nu este nici un pacient.

Deci dacă ne raportăm la cazurile internate la Târgoviște, avem 16 pozitivi, dacă ne raportam la totalitatea cazurilor din localități, internate în Târgoviște sau București, avem 22.

Nu 19, nu 27, nu 23!

În cele trei zile cu raportările de mai sus, nici un dâmbovițean nu a decedat (în cazul persoanelor decedate se specifică județul din care provin) și nici un dâmbovițean nu a fost externat ca fiind vindecat. Așa că este imposibil ca numărul să fie mai mic de pe o zi pe alta.

O  explicație logică este înregistrarea la nivelul INS a retestărilor pacienților deja internați drept cazuri noi. La fel cum retestarea a doua cu rezultat negativ a unui caz, l-ar putea scoate, în mod greșit, din numărătoare, un pacient fiind retestat de cel puțin două ori pentru a fi declarat vindecat.  Asta, înseamnă, însă, un tablou general greșit per total al evoluției Covid-19 pe teritoriul României.

La aceasta se adaugă secretul testărilor din fiecare județ. Numărul testelor efectuate este secret. Așa că nu se poate creiona o imagine corectă de ansamblu, dacă nu se știe câte testări sau retestări au fost efectuate.

Deocamdată nu există o explicație a autorităților cu privire la fluctuația ciudată a numărului de cazuri raportat.

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro