Cotinescu, la “școala de administrație” de la Oradea. Concluziile unei întâlniri cu Ilie Bolojan

Liderul PNL, Aurelian Cotinescu, candidat la primăria municipiului vrea să implementeze modelul Oradea, la Târgoviște. Cotinescu a dat de mai multe ori exemplul Oradei în întâlnirile publice cu presa sau locuitorii orașului. De altfel, Oradea a devenit un model pentru întreaga țară după ce administrația Bolojan a transformat complet orașul, atât cu fonduri nerambursabile, cât și locale, grație dezvoltării unor parcuri industriale.

“Am mers la Oradea pentru a mă întâlni cu primarul Ilie Bolojan, caracterizat de presa națională drept ”un lider de la care edilii din toată țara ar trebui să ia lecții de administrație”.

  • 4 parcuri industriale care aduc 20 milioane euro pe an bugetului local;
  • digitalizarea tuturor serviciilor primăriei şi implementarea conceptului de Mall de Servicii. Primăria are birouri pentru orice fel de plăți;
  • Atragerea investițiilor in IT&C.

Nu voi insista asupra a tot ceea ce s-a făcut, ci asupra cum s-a făcut.

Oradea e campioană la atragerea de fonduri europene, în cifră absolută și pe cap de locuitor. Peste 255 de milioane de euro reprezintă totalul sumelor contractate de municipalitate.

S̳e̳c̳r̳e̳t̳u̳l̳ ̳s̳u̳c̳c̳e̳s̳u̳l̳u̳i̳ ̳a̳ ̳f̳o̳s̳t̳ ̳i̳n̳v̳e̳s̳t̳i̳r̳e̳a̳ f̳o̳n̳d̳u̳r̳i̳l̳o̳r̳ ̳l̳o̳c̳a̳l̳e̳ ̳î̳n̳ c̳o̳f̳i̳n̳a̳n̳ța̳r̳e̳a̳ ̳p̳r̳o̳i̳e̳c̳t̳e̳l̳o̳r̳ e̳u̳r̳o̳p̳e̳n̳e̳ r̳e̳a̳l̳i̳z̳a̳t̳e̳ ̳l̳a̳ ̳c̳a̳l̳i̳t̳a̳t̳e̳ ̳i̳m̳p̳e̳c̳a̳b̳i̳l̳ă̳, c̳a̳r̳e̳ ̳s̳ă̳ a̳d̳u̳c̳ă̳ ̳d̳e̳z̳v̳o̳l̳t̳a̳r̳e̳ ̳d̳u̳r̳a̳b̳i̳l̳ă̳.̳ ̳

În jurul unor astfel de proiecte de anvergură, s-a dezvoltat o întreagă infrastructură de afaceri care se traduce în servicii competitive, de calitate superioară, la prețuri rezonabile pentru cetățeni. În cuvinte puține, o calitate superioară a vieții.

Este timpul să gândim la scară mare şi în Târgovişte. Este cât se poate de clar că, dacă vrei şi poți, se poate şi atfel!” a precizat Cotinescu după vizită. Acesta a fost însoțit de Dragoș Paraschiv, Dănuț Tică și Adrian Bercu.

 

 

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro