COS Târgoviște: Șomajul tehnic se prelungește până pe 4 decembrie. Oamenii sunt acasă de 1 an

Sindicatul Valahia a anunțat că șomajul tehnic pentru salariații COS Târgoviște se prelungește pana pe 04 decembrie. Oamenii sunt în șomaj tehnic, cu 75% din salariul de bază, din luna decembrie a anului trecut.

Statul se pregătește pentru transferul activelor funcționale ale societății. Sunt întocmite documentațiile tehnice cu privire la activele care vor fi preluate în contul datoriei pe care COS o are către bugetul de stat, dar și cu privire la ce rămâne în continuare în insolvență.

Ministrul economiei, Virgil Popescu, a explicat la finalul ședinței de guvern din 19 noiembrie că au fost adoptate modificările la Ordonanța 60 care permit preluarea activelor funcționale:  “Extindem obiectul legislativ al Ordonanței 60, de la active funcționale energetice la active funcționale industriale – practic, permite guvernului, Ministerul Economiei ca, în baza unor analize, să putem interveni și să nu mai permitem vânzarea ca fiare vechi ca activelor funcționale industriale. Este o gură de aer, o gură de oxigen pe care o dăm economiei românești. Nu mai permitem distrugerea activelor industriale, nu mai permitem distrugerea unor companii vitale, cum este COS Târgoviște – de ce să n-o spunem? Acolo, practic, și-a bătut joc investitorul de activele companiei. Ne va permite, în urma aprobării acestei ordonanțe, să intervenim, să luăm activele funcționale industriale în contul datoriilor pe care acea companie le are către ANAF și să le reintroducem în circuitul economic. Prin aprobarea acestei ordonanțe, odată cu publicarea în Monitorul Oficial, nu mai putem vorbi că economia românească va fi tăiată o parte din ea la fier vechi, ba, din contră, va fi repusă în circuitul economic – evident, prin dare în plată, prin proceduri legislative transparente.”

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro