Claudia Gilia, mesaj de Ziua Constituției României

Distribuie:

Constituţie: cuvânt magic şi caracteristic statului de drept! Instituirea sa reprezintă un moment privilegiat în viaţa unui popor, afirma constituționalistul francez Jean Gicquel.

Constituția este cea care reprezintă fundamentul politic și juridic al fiecărui stat.
Astăzi, 8 decembrie, marcăm ziua Constituției României!

Acum 28 de ani, peste 10 milioane de români au ieșit la vot pentru că noua societate avea nevoie de o Constituție democratică. Au votat pentru o Lege Fundamentală care a stabilit că România este un stat de drept, democratic și social, în care demnitatea omului, drepturile și libertățile cetățenilor, libera dezvoltare a personalității umane, dreptatea și pluralismul politic reprezintă valori supreme și sunt garantate!
Din Constituție izvorăsc toate celelalte legi, drepturi și îndatoriri. Principiile statului de drept și principiile de bază ale organizării statului nu pot fi încălcate de nimeni și de nimic.

Această Constituție, cu ale sale principii, a stat la baza dezvoltării unei Românii europene, mai puternice ca oricând în istoria noastră și cu cetățeni care se bucură de libertate mai mult decât au făcut-o înaintașii noștri.

Românii prețuiesc aceste valori și sunt foarte atenți la toate schimbările din societate. Așa cum în urmă cu 28 de ani Constituția aducea cu sine schimbarea, tot așa, după aproape trei decenii poate fi garantul că România este pe calea corectă, fără derapaje, fără extremisme și fără a pierde din valorile Națiunii!

Mă înclin în fața tuturor celor care apără zi de zi valorile grefate în Constituție! Și eu fac acest lucru, fie din Parlament, în calitate de deputat, fie din fața catedrei, în calitate de dascăl, de unde nu voi conteni să împărtășesc noii generații principiile și valorile instituite în Constituția României!

Constituția exprimă, metaforic vorbind, sufletul fiecărui popor și este expresia firească a istoriei sale.

Conf. univ. dr. Claudia GILIA, Deputat PSD

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro