ALEGERI 2016: Dâmboviţa, 56 de miliarde lei vechi pentru plata celor din secţiile de vot

Prefectura Dâmbovița a demarat procesul de pregătire pentru alegerile electorale din vară. În cadrul unei conferințe susținută astăzi de prefectul județului, Antonel Jîjîie, acesta a vorbit despre stadiul procesului electoral la Dâmbovița.

Potrivit informațiilor oferite de reprezentantul Guvernului în teritoriu, la acest moment, s-a stabilit că vor fi aleși pe 5 iunie 2016, la nivelul județului, 1201 consilieri locali, și 35 de membrii pentru CJD. Populația care va fi luată în calcul la stabilirea numărului de consilieri pentru localități va fi cea după domiciliu, la data de 1 ianuarie 2016, comunicată de INS, adică 528.426 de locuitori. În ceea ce privește electoratul care își va exprima dreptul de vot pe 5 iunie, pentru alegerile locale este de 432.413 locuitori.
În acest moment, sunt înscriși pentru a fi desemnați prin tragere la sorți 280 de magistrați, avocați și persoanele care au cunoștințe juridice. Tragerea la sorți va avea loc la începutul lunii aprilie. Se pare, însă, că numărul magistraților înscriși, doar 65, este insuficient pentru toate cele 89 de circumscripții electorale, numărul urmând să fie completat cu avocați și juriști cu experiență la alegeri.
De asemenea, este o problemă și în ceea ce privește numărul experților electorali, care se pare că s-au înscris pentru alegeri, dar cei mai mulți sunt din Târgoviște, iar legea prevede ca aceștia să aibă domiciliul în localitățile în care vor activa.

Astăzi, Prefectura Dâmbovița se va înscrie pe SEAP, pentru tipărirea buletinelor de vot.

“Noi am comandat deja hârtia. Hârtia care va fi folosită este aceeași ca în 2012. Am comandat jajaie40 de tone de hârtie. În 2012 am consumat 26. Anul acesta am comandat 40, întrucât modelul de buletin de vot aprobat prin hotărârea Guvernului are serie de modificări față de anul 2012, în sensul în care corpul literelor va fi 14, deci mai mare, candidații nu vor fi trecuți pe verticală, ci pe două coloane în buletinul de vot. Prima pagină a buletinului de vot va cuprinde un cuprins să știe cetățeanul ce găsește în paginile lui și toată această chestiune ne va dubla practic cantitatea de hârtie. De asemenea, numărul de patrulatere pe o pagină la buletinului de vot a CJD ar trebui să fie între doi și patru dar, dat fiind că a intervenit situația asta, probabil că va încăpea un singur patrulater pe o pagină”, Antonel Jîjîie, prefectul județului.

Biroul Electoral Județean va funcționa la etajul doi al Prefecturii, iar buletinele de vot vor fi depozitate la Casa de Oaspeți, pentru că sala mare a CJD se află într-un proces de modernizare.
La începutul săptămânii viitoare va avea loc instruirea prefecților și a subprefecților, după care aceștia vor face instruirea primarilor și a secretarilor.
Prefectura Dâmbovița va avea pentru bunuri materiale și servicii un buget de 7,560 miliarde, lei vechi, și 56 de miliarde pentru indemnizații.  Vor fi plătite pentru alegerile locale 4785 de persoane.

Spre deosebire de alegerile anterioare, la fiecare birou permanent electoral vor fi din prima zi un statistician și un informatician. De asemenea, vor fi înființate patru centre de intervenție operativă, care vor rezolva problemele apărute cu sistemul informatic din fiecare secție de votare.
Fiecare primărie va suporta cheltuielile cu tipărirea listelor electorale, afișajul electoral, tușiere și dotarea secției electorale cu ceea ce este nevoie.

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro