AJOFM Dâmbovița anunță o rată a șomajului de sub 3% pentru primele luni ale lui 2021

Comunicat de presă

2,96 % –  rata şomajului înregistrat în evidenţele AJOFM Dâmbovița în luna februarie 2021

La sfârșitul lunii februarie 2021, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Dâmbovița erau înregistrați 5700 șomeri (din care 2765 femei), rata șomajului fiind de 2,96 %. Comparativ cu luna precedentă, când rata șomajului a fost de 3,00 %, în această lună acest indicator a scăzut cu 0,04 pp.

Din totalul de 5700 persoane înregistrate în evidențele AJOFM Dâmbovița, 1689 erau beneficiari de indemnizaţie de şomaj, iar 4011 erau șomeri neindemnizați. În ceea ce privește mediul de rezidență, 1125 șomeri provin din mediul urban și 4575 sunt din mediul rural.

Structura șomajului pe grupe de vârste se prezintă sugestiv astfel:

Șomerii cu studii gimnaziale au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Dâmbovița (30,4 %). Cei cu studii primare și fără studii reprezintă 28,1 % din totalul şomerilor înregistraţi. 22,5 % dintre șomerii înregistrați au absolvit liceul sau școala postliceală. Șomerii cu nivel de pregătire profesională reprezintă 13,9 % din totalul șomerilor înregistrați, iar cei cu studii superioare sunt 5,1 %. Structura șomerilor înregistrați pe nivel de ocupabilitate stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 1804 persoane foarte greu ocupabile, 3129 greu ocupabile, 423 mediu ocupabile, iar 344 sunt persoane ușor ocupabile. Încadrarea  într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre. Informaţii detaliate despre structura şomajului la nivelul judeţului Dâmbovița sunt afişate pe pagina de internet a AJOFM Dâmbovița,  la adresa www.anofm.ro.

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Dâmbovița

 

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro