Adrian Țuțuianu cere mașină și secretară, în calitate de lider peste 4 PMP-iști, un fost PNL-ist și un fost PSD-ist

Senatorul Adrian Țuțuianu dovedește că pur și simplu nu poate să treacă peste pierderea calității de șef și nici nu are răbdare să aștepte decizia magistraților în procesul său cu PSD. Fie ca e vorba despre PSD Dâmbovița sau funcțiile pe care le deținea în parlament, pierderea lor îl împinge pe senator la triste gesturi de imagine. După ce pe 1 decembrie, s-a complăcut într-o situație deloc măgulitoare, acceptând câteva zeci de persoane, de factură modestă,  cărate cu mașinile de primarii din Gura Șuții și Malu cu Flori, pentru a-i servi de recuzită la depunerea de coroane, astăzi s-a anunțat lider peste un grup parlamentar de senatori neafiliați, strânși din trei formațiuni politice. În numele acestora, Adrian Țuțuianu a cerut președintelui Senatului recunoașterea de grup sub denumirea de „Unirea”. În plus, au solicitat mașini, secretariat și logistică pentru funcționarea grupului. Cu declarațiile de avere pline cu sume frumoase, senatorilor le e greu să scoată din buzunarul în care primesc bani tot de la stat, așa că vor alte resurse și în numele unirii dintre ei.

Este tristă pentru fostul președinte PSD Dâmbovița, poziția de lider al unui asemenea grup pestriț. În vremurile bune ar fi găsit niște descrieri extrem de plastice, vecine cu injuria, unora dintre cei pe care i-a strâns acum sub aripa sa. Aceștia sunt:

Baciu Gheorghe – ales pe listele PMP Covasna. Senatorul a înclinat balanța în favoarea PSD – ALDE la votul pe legea ANI prin care mai multi parlamentari au scăpat de problemele de integritate. Era nevoie de un vot, iar acela a fost al senatorului Baciu.

Vergil (nu Virgil cum apare pe cererea lui Adrian Țuțuianu) Chițac – ales pe listele PNL Constanța . Chițac a demisionat în septembrie 2017, după ce a depus o contestație cu privire la organizarea alegerilor din PNL Constanța, care nu a  fost soluționată de Curtea de Arbitraj a partidului. Conform presei locale, Chițac ar fi fost împiedicat să candideze pentru președinția filialei, pe care o conduse-se interimar. Vergil Chiţac a fost, până la începutul anului 2016, rectorul Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, iar în 2016 s-a retras din Marină cu grad de amiral şi s-a înscris în PNL. El a candidat din partea PNL la Primăria Constanţa, dar a pierdut, însă ulterior a fost cap de listă la Senat la alegerile parlamentare şi a ajuns în Parlament.

Rodica Severica Covaciuc – aleasă pe listele PMP Maramureș – Pe site-ul Senatului nu există un CV al senatoarei, iar informațiile din presa locală se rezumă la declarații ale acesteia. O singură informație iese din tipar, aparută în două publicații locale (din paginile uneia fiind, deja, ștearsă), precum că senatoarea a depus o cerere care i-a fost aprobată pentru funcționarea cabinetului parlamentar la doar 2,5 euro mp/lună, plătind cea mai mică chirie din oraș.

Gabi  Ionașcu – ales  pe listele PMP Ialomița. Senatorul provine, însă, din PSD. A fost primarul municipiului Slobozia din partea PSD, dar și-a pierdut mandatul când a demisionat din formațiune, supărat că nu mai era în cărți pentru o nouă candidatură. După demisia din PSD a făcut parte din UNPR, fiind ales consilier local al formațiunii.

Cristian Vasile Lungu – ales pe listele PMP Sălaj. Un teolog care a părăsit țara în 2000, a plecat în America unde a obţinut o licenţă cu dublă specializare în Afaceri Internaţionale şi Psihologie Specială. În 2014 a vrut să candideze în România, dar nu a găsit partid. Abia în 2016, a intrat în PMP Sălaj și a candidat fără succes la primărie. A ajuns senator cu 3000 de voturi, în urma procesului de redistribuire.

Gabriel Emanuel Botnariu – ales pe listele PSD Ilfov. A demisionat luna trecută din PSD în urma tensiunilor dintre Firea și Dragnea. Emanuel Gabriel Butnariu fusese numit de Firea director general al Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale din Bucuresti, structură ce are în administrare 19 spitale importante.

Sunt voci care spun că Adrian Țuțuianu ar putea fi noul Gabi Oprea al Parlamentului României. Se bate, însă, pentru acest post cu fostul său coleg, Victor Ponta. Adrian Țuțuianu este tânăr și știe că ar mai avea timp să aștepte vremuri mai bune în politică. Știe, dar nu poate!

Sursa foto – stiripesurse

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro