Adrian Bercu (PNL), acuză executivul primăriei Târgoviște de netransparență în privința hotărârilor de consiliu

Consilierul local PNL Târgoviște, Adrian Bercu, a acuzat executivul Primăriei că nu pun la dispoziția liberalilor documentele care stau la baza hotărârilor de consiliu. Se pare că ultima ședința a fost una cu scântei, desfășurată în mediul online. Liberalii au votat împotriva tuturor punctelor de pe ordine de zi ca formă de protest, a declarat Bercu într-o conferință de presă. Iată cum s-au desfășurat evenimentele, în opinia liberalului:

“Fără a avea pretenția ca dețin adevărul absolut, am să vă prezint perspectiva mea, asupra celor întâmplate în ședința de consiliu local. În primul rând, cu toate ca ședințele de CL au caracter public, PSD găsește tot felul de tertipuri pentru a limita accesul publicului și presei la ședințe. După ce am sesizat acest aspect timp de 3 ședințe consecutive, joi a fost prima dată când o ședință de CL a fost transmisa live video. Nu știu câți dintre cei interesați sau reprezentanții presei au avut acces, a fost publicată într-un colt ascuns al site-ului Primăriei, Site al Primăriei care arata ca în primul mandat al lui Ion Iliescu

În date de 24 iulie am primit convocarea, documentația și proiectele de hotărâre aferente acestei ședințe. La punctul 10 de pe ordinea de zi avem „Proiect de Hotărâre de modificare a HCL 304/29.07.2019 Reabilitarea și Modernizarea stadionului municipal Eugen Popescu.

Art.1 al hotărârii prevede modificare Art.1 din vechea hotărâre 304, si se adaugă la textul articolului, următoarele „Se aproba Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenție conform anexei care face parte INTEGRANTA din prezenta hotărâre”

Vreau să sesizați aspectul de retroactivitate al aprobării Documentației de Avizare. Citind hotărâre, am constatat ca ni se cere să aprobam o Documentație de Avizare, fără să ne fie prezentata această Documentație de Avizare/

În urma acestei constatări și sesizării către Consiliul Local a acestei probleme de către colegul nostru Tică Dan Alexandru, în data de 28 iulie membrii consiliului au primit la mapa, un proiect de hotărâre care cuprindea și Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenție.

Surpriză, documentația atașata este Documentație de Avizare a Lucrărilor de Intervenție realizată de SC Dac Project… Aceeași firmă căreia executivul PSD al Primăriei i-a reziliat unilateral contractul de proiectare, ulterior firma a deschis acțiune în instanță pentru contestarea drepturilor de autor și pentru a-și cere banii pentru documentația pe care ne pun să o votăm.

Mai mult, aceasta Documentație de Avizare, așa cum figurează la pagina 85 a acesteia, a fost întocmită în baza unor anexe printre care cel mai important dintre acestea Expertiza tehnică.

În urma primirii acestei variante de Hotărâre, am formulat alte 2 solicitări de clarificări către Consiliul Local, prin care ceream:

  1. Întrucât referatul de aprobare al Proiectului de Hotărâre face trimitere la contractele de servicii cu SC DAC PROJECTS si T.M.G. – CONTPREST S.R.L am solicitat punerea la dispoziția Consiliului Local a celor 2 contracte

  1. Anexele Documentației de Avizare care se dorește a fi aprobată retroactiv prin completarea unei hotărâri vechi de 1 an.

De ce am cerut cele 2 contracte si anexele la DALI, care sunt temerile noastre?

Firma care a întocmit aceasta Documentație de Avizare a Lucrărilor (Dac Project) în data de 19 feb 2020 a chemat în judecată Primăria Târgoviște invocând Art 7 al 1 lit h din legea 8/1996

Care prevede ca se constituie obiect al dreptului de autor “Operele de arhitectura, inclusiv planșele, machetele și lucrările grafice ce formează proiectele de arhitectură”.

În consecință, Documentația de Avizare a Lucrărilor este parte a unui litigiu de proprietate intelectuală. Cum putem noi să o aprobăm astăzi în această formă?

Nu am primit documentele solicitate, și mai mult în ședințele de comisii am expus aceste temeri si am solicitat punerea la dispoziția Consiliului Local documentele solicitate pentru a putea fi analizate și a vota în cunoștință de cauză. Am fost asigurat că în cursul dimineții mi-se va pune la dispoziție doar mie, nu întregului Consiliu Local (la studiu) Expertiza Tehnică, ceea ce nu s-a întâmplat. Expertul  Anton Chirică  care a semnat și avizat expertiza care a stat la baza acestei Documentații de Avizare a depus plângere penala împotriva firmei care i-a utilizat parafa și semnătura.

Date fiind toate cele arătate mai sus, date fiind pozițiile și răspunsurile pe care le-am primit de la Consiliul Local în legătură cu acest punct de pe ordinea de zi. Consilierii Grupului PNL au votat împotriva tuturor hotărârilor propuse în ședința din 30 iulie, în semn de protest fata de atitudinea executivului Primăriei.” a declarat Bercu.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro