Administratorul special de la Automecanica Moreni a rămas fără jobul de 16.000 de lei pe lună

Ministrul Claudiu Năsui a eliberat din funcție mai mulți administratori speciali din companiile de stat din domeniul apărării, posturile fiind adevărate sinecure pentru membrii de partid. Una din societățile care a  rămas fără administrator special este Automecanica Moreni. Administratorul special este o funcție inventată în 2012 în ideea pregătirii societăților respective în vederea privatizării. Pe aceste funcții au fost numite politic diferite persoane.

Cât de bine au fost administrate aceste companii? Automecanica Moreni face pierderi an de an (între 8 și 7 milioane de lei) și are capitaluri proprii negative, 

adică mai multe datorii decât active. Celelalte două sunt, de asemenea, pe pierderi. Cu rezultate operaționale care s-au înrăutățit anul trecut față de 2019. Pe scurt, tipic companii de stat, care trăiesc din banii contribuabililor.

Acești administratori speciali nu făceau absolut nimic. Conform legii, ei ar fi trebuit să pregătească aceste companii pentru privatizare. În realitate, statul român nu a mai privatizat nimic de peste un deceniu. Toate sunt „ale noastre”, adică căpușate în continuu de mafii de partid. Fac pierderi. Acumulează datorii. După care șterg datoriile și o iau de la capăt.

Acum este momentul să oprim jaful din banii contribuabilului. Continuăm” a anunțat Ministrul Economiei, Claudiu Năsui.

 

Administratorul special al Automecanica Moreni încasa lunar 16.142 lei pe lună. Funcția era în prezent ocupată de Liviu Nicolicea, fratele controversatului ex-deputat PSD, Eugen Nicolicea. Se pare că frații și-au împărțit simpatiile politice. Astfel, Liviu Nicolicea era liberal, susținut de PNL pentru postul de la Moreni.

Decizia ministrului Năsui privind administratorii speciali este una foarte bună, deoarece oamenii respectivi au încasat lunar foarte mulţi bani (n.red. – conform informaţiilor oferite de MEAT salariile administratorilor speciali se situau între 9000 lei şi 16.000 lei lunar, în funcţie de mărimea uzinei) şi nu au făcut nimic. Ultimul administrator special de la Uzina Automecanica Moreni a încercat să facă, dar mandatul lui a fost unul foarte scurt: două sau trei luni. În ceea ce priveşte situaţia fabricii de la Moreni, deşi există comenzi şi lucrări permanente pentru reparaţiile necesare transportoarelor, nu vom reuşi doar din ele să ne acoperim datoriile către stat care produc zilnic penalităţi şi dobânzi, care împovărează balanţa financiar-contabilă a societăţii.” a declarat liderul de sindicat al societății, Constantin Bucuroiu.

 

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro