ortooxacell kiss2022.gif Flax

7000 de dâmbovițeni primesc o masă caldă în cadrul unui program european

Modalitatea de derulare a programului „Mese Calde”, impactul programului asupra beneficiarilor și problemele cu care se confrunta organizațiile partenere în distribuirea tichetelor sociale au făcut obiectul unei vizite a secretarului de stat Cătălina Bădoiu în județul Dâmbovița. Aceasta a discutat cu autoritățile locale și beneficiari din comunele Brănești și Bezdead. În județul Dâmbovița, aproximativ 7.000 de persoane vârstnice și persoane fără adăpost beneficiază de tichete sociale pentru mese calde.

Prima parte a întâlnirii a vizat discuții cu reprezentanți ai Instituției Prefectului județului Dâmbovița, dar și ai autorităților publice locale din Bezdead și Brănești, în vederea identificării celor mai bune masuri pentru a încuraja vârstnicii de peste 75 de ani să folosească tichetele sociale acordate. Partea a doua a zilei a fost dedicata distribuției de hrană caldă și poveștilor de viață cu persoanele nevoiașe, cu venituri lunare sub 800 lei, pentru care o porție de mâncare caldă înseamnă o adevărată binecuvântare. La nivelul proiectului, numărul total de beneficiari este de aproximativ 285.000, iar în județul Dâmbovița aproximativ 7.000 de persoane vârstnice și persoane fără adăpost beneficiază de tichete sociale pentru mese calde.

Autoritățile județului Dâmbovița și-au exprimat dorința de a sprijini în continuare programul „Mese calde”, pentru ca tichetele sociale să ajungă până la încheierea acestui program la toți beneficiarii.

Beneficiarii s-au declarat mulțumiți de mesele calde primite, cu atât mai mult cu cât majoritatea le primesc direct acasă. Pe lângă beneficiari, proiectul are un impact pozitiv și în rândul furnizorilor care și-au menținut activitatea pe toată perioada pandemiei.” se arată într-un comunicat al Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene.

La vizita secretarului de stat a participat și deputatul USR PLUS Daniel Blaga, președintele formațiunii la nivel județean.  “Mă gândesc cu drag şi nostalgie la bunici. La bunicii mei şi la toţi bunicii în general. Şi îmi doresc o viaţă bună pentru dumnealor. Să fie sănătoşi, liniştiţi şi împliniţi. Nu pot însă să nu văd în câtă amărăciune trăiesc mulţi dintre bunicii din ţara noastră. Este responsabilitatea fiecăruia dintre noi să îi sprijinim, atât cum putem şi cu tot ceea ce ne stă în putinţă.

Programul “Mese calde”, derulat de stat prin primării, vine în ajutorul bunicilor de peste 75 de ani, cu venituri de până la 800 de lei, dar şi al oamenilor care nu au un adăpost. Prin intermediul acestui program, oamenii vizaţi beneficiază de o masă caldă, ce le este adusă acasă prin intermediul firmelor de catering.

Sunt bucuros că mulţi dintre primarii din judeţ au înţeles importanţa acestui proiect şi s-au implicat pentru distribuirea acestor carduri atât de necesare bunicilor cu resurse limitate. Încă mai este timp şi pentru ceilalţi să se implice mai mult şi să îşi arate interesul faţă de oamenii nevoiași.” a spus acesta la finalul vizitei.

Programul „Mese calde” este finanțat prin Fondul de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane (FEAD), prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD) și are o valoare totală de 133 milioane euro.

 

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Agenda Politică Locală

psd pnl usr aur
MedcareTomescu romserv.jpg novarealex1.jpg hymarco fierforjat.gif
Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

Gopo
Foah ConsultOptic
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Parteneri media