ortooxacell kiss2022.gif Flax

Activitate culturală la Colegiul Național ,,Constantin Cantacuzino” din Târgovişte

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit NIFON, în sala de festivităţi a Colegiului Naţional „Constantin Cantacuzino” din Târgovişte, sub coordonarea doamnei Floricica Ştefan, profesor de Religie, s-a desfăşurat o activitate culturală, în parteneriat cu Seminarul Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Târgovişte. Programul a cuprins o piesă de teatru în două acte, „Hazail”, … Citește mai mult

Cantacuzinii duc Târgoviştea în etapa naţională a concursului „Tinerii dezbat”

tinerii_dezbat

Echipa colegiului târgoviştean a trecut de faza regională a celei de-a patra ediţii a competiţiei, la care au participat 34 de echipe.
Concursul naţional „Tinerii dezbat” are drept scop conştientizarea de către tineri a valorilor cetăţeniei democratice prin înţelegerea informată a realităţilor sociale, dezbaterea argumentată şi exersarea atitudinii tolerante şi deschise faţă de diferenţele sociale, etnice, economice etc. care pot constitui bariere în comunicare. Acest campionat de dezbateri educaţionale contribuie la formarea,  dezvoltarea şi exersarea competenţelor de comunicare şi a atitudinilor sicial-civice democratice, necesare tinerei generaţii pentru participarea activă la viaţa socială.
Au reprezentat Colegiul Naţional „Constantin Cantacuzino” din Târgovişte elevele Andra Mihăilescu (XI C), Andrada Todeilă (XI A) şi Alexandra Goran (XI A). În timp ce Andra are experienţă în acest concurs, şi anul trecut numărându-se printre căştigători, pentru colegele ei a fost o premieră.
Concursul s-a desfăşurat la sârşitul săptămânii trecute 27-28 aprilie şi a cuprins mai multe runde de dezbateri. Echipa a reprezentat atât Guvernul, cât şi Opoziţia. « Prima runda a fost cu moţiunea intitulată „Dau noile media mai multă putere cetăţenilor într-o democraţie?” În această rundă am jucat în Opozitie şi am ieşit învingătoare. A doua moţiune a fost intitulată „Cetăţenia europeană este un mit?” De această dată am jucat în Guvern şi am pierdut la diferenţă de două puncte faţă de Opoziţie. În final, a treia rundă a avut moţiunea intitulată „Statul român a eşuat în intenţia de a integra minoritatea romă?” Am jucat tot în Opoziţie, şi am cîştigat detaşat. Din 34 de echipe participante, doar patru au intrat în semifinală, iar printre acestea  am fost şi noi. În semifinală am jucat in Opoziţie, a treia moţiune. În final, am ieşit pe locul al treilea ca echipă pe etapa regională de la Bucuresti, astfel calificându-ne la etapa naţională care va avea loc în iunie la Ploieşti”, a povestit Andra Mihăilescu.
Emoţiile s-au simţit mai mult la celelalte eleve din echipa colegiului „Constantin Cantacuzino”. „A fost destul de dificil, având în vedere că eu şi Alexandra am participat pentru prima oară la acest concurs. Au fost prezenţi concurenţi cu experienţă mare, care au mai participat de foarte multe ori la concursuri de genul acesta. Dar totul s-a finalizat cu bine! Suntem în finală, e tot ce contează!”, a mărturisit Andrada Todeilă.

Echipa colegiului târgoviştean a trecut de faza regională a celei de-a patra ediţii a competiţiei, la care au participat 34 de echipe.

Cantacuzinii îşi exprimă cultura în Europa, prin intermediul artelor

Proiect_2

Colegiul Naţional „Constantin Cantacuzino” din Târgovişte desfăşoară în perioada 01.09.2011 – 31.08.2013 proiectul Multilateral Comenius „Express your Culture through the Arts”. Ţările participante la acest proiect sunt: Polonia, Portugalia, Ţara Galilor, Turcia, Slovenia şi România.