Apelul președintelui PSD Dâmbovița către ministrului Transporturilor: ,,Să nu confunde drumul judeţean expres cu DN 71 Băldana – Târgovişte, pentru că nu are nicio legătură una cu alta”

Preşedintele PSD Dâmboviţa, Corneliu Ştefan a plecat astăzi la București, imediat după conferința de presă pe care a susținut-o la sediul partidului, pentru a încerca să-l înduplece pe ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă să renunțe la ideea de a pune cruce proiectului care vizează reabilitarea şi modernizarea DN 71 Bâldana – Târgovişte! Autoritățile județene au lucrat la acest proiect ani de zile, încă din 2008, iar acum, în  2021, actualul guvern a reziliat contractul de proiectare şi execuţie pentru acest drum, care,  potrivit preşedintelui CJD, Corneliu Ştefan,  este singurul din România care are finanţarea asigurată din bani europeni… Județul  Dâmboviţa va pierde 120 de milioane de euro, banii care vor fi redirecționați cel mai probabil spre alte zone.

,,Trebuie să spunem adevărul legat de DN 71 Bâldana-Târgoviște. Reprezentanţii PNL au minţit anul trecut când veneau în faţa dâmboviţenilor şi se erijau în salvatorii judeţului. În 2020 au făcut şi DN 71, în 2020 au salvat şi COS Târgovişte, în 2020 au pornit şi POIM-ul, în 2020 au finanţat şi peste 70 – 80 de proiecte prin Compania Națională de Investiții, în 2020 au reabilitat şi toate drumurile naţionale. O spun cu toată responsabilitatea, nu au făcut nimc, a fost gargară electorală, iar noi cei din PSD nu ne-am permis niciodată să mergem în faţa dâmboviţenilor să-i minţim şi să ne folosim de momentele electorale pentru a promova anumite obiective majore de interes judeţean.

Revenind la DN 71 Bâldana – Târgovişte actualul Guvern PNL a reziliat contractul de execuţie, un contract care a fost semnat de Guvernul României, prin Ministerul Transporturilor. Mă bucur că noul ministru al Transporturilor a preluat ideea mea, pentru că mi-am asumat acest Drum Expres între Târgovişte şi Tărtăşeşti, acest drum la care am făcut un studiu de prefezabilitate, la vremea respectivă, l-am  trecut pe acea broşură, în oferta mea electorală… în Masterplanul de Devoltare al judeţului Dâmboviţa. Este drumul pe care eu l-am propus dâmboviţenilor, este un drum judeţean expres pe care cu siguranţă îl voi promova pentru a dezvolta zona de sud a judeţului Dâmboviţa.

Dar, acest drum judeţean nu are nicio legătură cu reabilitarea şi modernizarea DN 71, un proiect început în anul 2008, prevăzut cu două benzi, în 2012 s-a lucrat cu parlamentarii şi Guvernul de la vremea respectivă pentru reabilitarea la patru benzi şi suntem în anul  2021 când actualul guvern a reziliat contractul de proiectare şi execuţie pentru acest drum. Vreau să fac un apel, de la Târgovişte, direct către ministrului Transporturilor să nu confunde drumul judeţean expres cu DN 71 Băldana – Târgovişte, pentru că nu are nicio legătură una cu alta.

Dacă tot vrea să scoată la licitaţie DN71 vreau să-l scoată pe tot, de la Băldana la Sinaia, drum complet, şi să nu-l mai spargă pe loturi pentru că dezvoltarea judeţului Dâmboviţa nu se opreşte la Târgovişte, ci continuă până în zona montană, în Staţiunea Turistică Moroieni – Padina – Peştera. Astăzi voi avea o discuţie cu ministrul Transporturilor. L-am sunat şi i-am solicitat o întrevedere, să asculte şi părerea autorităţilor locale. Îi voi vorbi despre necesitatea continuării acestui drum naţional DN 71, iar noi cei din CJD să continuăm cu Drumul Expres Târgovişte – Tărtăşeşti.

Primul pas l-am făcut la sfârşitul anului trecut când am adoptat o hotărâre de CJD şi am cerut un acord de parteneriat între CJD şi Ministerul Transporturilor, prin CNAIR, să ne asociem pentru centurile ocolitoare ale centrelor urbane… Ideea de bază este aceea de a urca pe SICAP la licitaţie proiectare şi execuţie acest DN 71 care are trei condiţii foarte clare. În primul rând este singurul drum din România care are finanţarea asigurată, are cel mai mare punctaj pe POIM –ul de Transporturi şi are finanţarea asigurată din bani europeni… Se va pierde 120 de milioane de euro. În al doilea rând este un drum matur care are toate exproprierile făcute, studiul de fezabilitate şi toţi indicatorii tehnici economici aprobaţi….”, a declarat preşedintele CJD, Corneliu Ştefan.

 

 

 

 

 

 

 

Distribuie:
corneliu radupopa USRPLUS

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro