USR PLUS Dâmboviței: ” O Românie fără hoție, trebuie să însemne și o Românie a decenței”

  • O campanie electorală onestă înseamnă a-ți arăta respectul față de oameni

Ne aflăm în ultima campanie electorală a acestui ciclu politic. Din foarte multe puncte de vedere, chiar cea mai importantă, având în vedere faptul că vor fi aleși oamenii care vor forma Legislativul pentru următorii 4 ani, într-un moment plin de incertitudine. Într-o perioadă extrem de complicată pentru toată lumea, o perioadă în care legile și proiectele trebuie realizate, mai mult ca niciodată parcă, cu mult altruism, cu multă empatie și mai ales cu extrem de multă responsabilitate. Poate că tocmai de aceea ne așteptam ca această campanie să se diferențieze de cele anterioare. Prin mai mult bun simț. Printr-o doză mai mare de deschidere față de cetățeni și prin asumarea corectitudinii. Fie ea chiar și „de ochii lumii”. Din păcate însă, sesizăm încălcări flagrante ale legii electorale, încălcări care nu doar că nu fac cinste unei formațiuni politice și prin extensie candidaților săi dar care nu au darul decât de a aliena și mai mult o comunitate care, pe bună dreptate, e tot mai sătulă de politică în aceste luni tot mai grele.

De la nerespectarea regulilor privind afișajul electoral, la publicitatea mascată și până la intimidări sau fake news-uri promovate în mass media și în mediul online, parcă le-am văzut pe toate. Am fost chiar victime directe ale abuzului de putere în această campanie, fiind obligați să ne apărăm la BEC și pierzând chiar oportunitatea de a ne continua campania cu pancarte. O campanie gândită de altfel special pentru oameni și pentru siguranța lor. O campanie menită să arate că cetățenii trebuie să primeze în această perioadă, dincolo de orice calcul electoral și de orice obiectiv politic.

Nu e despre noi însă. Chiar dacă reprezentăm o forță politică nouă pe scena din România, am învățaț rapid că există extrem de multe hopuri și piedici atunci când îți propui să transformi cu adevărat ceva în comunitate. Atunci când pui binele comun deasupra interesului personal. Nu, nu e despre noi. E despre Dâmbovița. Despre toți cetățenii acestui județ. Despre cum, nerespectându-i, nici măcar în plină campanie electorală, nu faci altceva decât să îi îndepărtezi de ideea de politică autohtonă. Ori fără ei, niciun partid și niciun candidat nu mai înseamnă nimic, căci fiecare formațiune politică și fiecare candidat politic ar trebui să se pună în slujba comunității. Zilnic. Nicidecum invers. Niciodată invers.

Lansăm astfel un apel al bunului simț. Un apel la cinste și decență măcar în al 12-lea ceas. Nu „de dragul” oamenilor ci pentru oameni. Măcar ca o minimă reparație morală. La urma urmei O Românie fără hoție, România pe care ne-o dorim cu toții, trebuie să însemne și o Românie a decenței. A altruismului și a empatiei.

Echipa USR PLUS Dâmbovița

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro