Târgovişteanul Eduard Camen, la 13 ani un performer al pianului!

 Gazeta Dâmboviței vă prezită un tânăr pianist din Târgovişte, care face performanță în lumea muzicii de la vârsta de şase ani şi care a câştigat numeroase premii naționale şi internaționale, la concursurile şi olimpiadele interjudețene şi din străinătate. Se numeşte  Eduard Camen, are 13 ani şi este în clasa a VII-a, la Liceul de Muzica şi Arte plastice “Balaşa Doamna”din Targoviste, clasa profesor Sorin Baroti.

A descoperit tainele pianului la vârsta de cinci ani, cu un pian electric cumpărat de părinți, iar apoi, la şase ani, a fost înscris la liceu. Talentat, sârguincios şi ambițios, copilul s-a făcut imediat remarcat printre ceilalți elevi şi a obținut numeroase premii, spre bucuria profesorilor şi a părinților, care l-au susținut necondiționat. Are două premii internaționale, câştigate la Nisa, Franța, la un concurs internațional de pian (2013- premiul I şi trofeul, 2015- premiul I), dar şi premii la concursuri din țară, toate fruntaşe: la Bucureşti, Braşov, Sf. Gheorghe, Drobeta Turnu-Severin, Râmnicu Vâlcea.

Din palmaresul său mai putem aminti:

  • A participat în cadrul Festivalului”George Enescu”Bucuresti, în 2014/ 2015-Piața ,,George Coşbuc”.
  • A susținut un recital la Casa memoriala “Paul Constantinescu”-Ploieşti 2013.
  • A susținut un recital la Palatul BrancovenescMogoşoaia, 2012.
  • A participat la “Gala laureaților”- concursul ProPiano Bucureşti.
  • A obținut premiile: “Premiul special pentru expresivitate” şi “Premiul special pentru interpretare piesă moderna”, la concursuri din Bucureşti.
  • A obținut Premiul I şi trofeul la concursul “Young Artists”, 28 mai 2016 Târgovişte.

La sfârşitul acestei luni, tânărul va susține un concert, alături de sora sa, Camen Ana – Maria (vioară), la Sala Radio din Bucureşti

De 1 iunie, tânărul târgoviştean a concertat la Cercul Militar Național, din Bucureşti, în fața a 250 persoane, printre care şi 100 de copii, copii ai căror tați au murit în teatrele de operații din afara țării. Spectacolul a fost susținut şi organizat de M.Ap.N.în cinstea martirilor, mai exact pentru copiii acestora. Alături de aceşti copii, a susținut un recital, interpretand partea I din sonata “Patetica”, interpretare ce a fost apreciata de persoanele prezente şi care a adus un plus de imagine oraşului Târgoviste.

Tânărul  Eduard Camen îşi doreşte să abordeze repertorii profesionale la o vârstă fragedă, să le prezinte publicului la un nivel ridicat, să facă performanță şi să concerteze în țară şi în afara țării. Din păcate, statul ignoră tinerele. Eduard nu primeşte nici un fel de bursă şi nu este cu nimic stimulat ca să progreseze. Talentul lui autentic ar trebui recompensat şi este nevoie ca autoritățile să investească în tineri şi în valori. Ei sunt viitorul României.

pianist 4

pianist 3

pianist 2

 

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro