Semnal al deputatului Blaga: Clădirea Colegiului Naţional „I.L Caragiale” Moreni, lăsată în paragină

Deputatul USR PLUS, Daniel Blaga, preia un apel al cadrelor didactice și părinților elevilor care învață la Colegiul Naţional „I.L Caragiale” Moreni privitor la starea clădirii. Aceasta nu a făcut obiectul unor lucrări de reabilitare de mai bine de 15 ani, fiind în stare avansată de degradare.

În urma discuţiilor cu dascălii şi cu părinţii elevilor trag o concluzie amară – Clădirea Colegiului „I.L.Caragiale” pare să nu fie o prioritate pentru administraţia municipiului Moreni. O dovedeşte acoperişul ruginit, găurit, prin care se infiltrează apa în tavan. Dovadă stau fotografiile şi mărturiile celor de acolo. Chiar fostul director al Colegiului, domnul Chişulescu Gabriel, trăgea un semnal de alarmă despre situaţia dezastruoasă de acolo.

De asemenea, reprezentanţii colegiului spun că au semnalat problemele celor de la primărie, iar răspunsul a fost mereu acelaşi – că s-ar căuta soluţii. Negăsite nici până astăzi.

Încă din anul 2004, oficialii Primăriei Moreni au promis că liceul va intra în reabilitare. Nu s-a întâmplat până în 2021. Între timp, s-au cheltuit bani cu nemiluita pe studii de fezabilitate, hârtii şi hârtiuţe care nu au dus la niciun rezultat.

Uluitor, spun cei din cadrul colegiului este că actualul primar ar încerca să arunce toată responsabilitatea pe umerii directorului unităţii de învăţământ, care ar avea obligaţia să asigure buna funcţionare.

Numai că prevederile legale îl contrazic pe primar, acesta şi consiliul local au obligaţia să se preocupe de finanţarea, modernizarea şi întreţinerea clădirilor de învăţământ aflate pe raza municipiului.

Natura ne aseamănă, educaţia ne deosebeşte, spunea Confucius.” a precizat deputatul Daniel Blaga.

 Fostul director al instituției, retras din activitate, spune că în ultimii 20 de ani, Primăria Moreni a montat câteva borduri și a betonat o suprafață pentru o parcare, acestea fiind singurele intervenții făcute la Colegiul Naţional „I.L Caragiale” Moreni.

Și din 2004 liceul tot intră în reabilitare. Mai întâi un proiect de schimbare a rețele termice (22.000 euro/7,5 miliarde lei la vremea respectivă) – nerealizat. Apoi: în 2008 un studiu de fezabilitate, pentru care s-a plătit suma de 1,7 miliarde/170 000 – proiect nerealizat, în 2016 proiect de asemenea nerealizat, pentru care s-a plătit suma de 1,1 milioane lei, în 2020 proiect depus despre care nu avem informații, probabil cu aceeași finalizare.”a scris Chişulescu pe facebook.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro