POIANA: Centru de zi pentru copiii din familii vulnerabile. Vor primi masă și sprijin pentru lecții

Distribuie:

În comuna Poiana a fost inagurat astăzi un Centru de zi pentru copiii proveniți din familii cu risc de excluziune socială. 20 de copii vor primi zilnic masă I sprijin pentru lecții, în centrul ce va funcționa între ora 12:00 și 16:00. Micuții vor fi aleși în baza unor anchete sociale.

„După ce își vor termina cursurile la școala din centru, cei mici vor fi aduși la centru cu microbuzul școlar.

Centrul de zi oferă copiilor care provin din familii numeroase, monoparentale, dezorganizate, servicii sociale care constau în îngrijire pe timpul zilei, acordarea unei mese pe zi, activităţi de tip after school, educaţie, recreere, socializare, activităţi privind dezvoltarea deprinderilor de viaţă şi orientare şcolară.„, a precizat primarul Marian Șerban.

Centru de zi a fost construit cu o finanțare de 350.000 de lei de la Ministerul Muncii, pentru clădire și dotări, la care s-au adăugat 150.000 de la bugetul local pentru amenajare terenului și utilități. Activitatea Centrului va fi asigurată de o învățătoare, o bucătăreasă și o femeie de serviciu.

„Când vrei, se poate! (…) Ceea ce s-a întâmplat astăzi la Poiana reprezintă un act de normalitate și consider că astfel de inițiative trebuie să se regăsească în toate localitățile dâmbovițene unde este nevoie de astfel de centre” a declarant deputatul Corneliu Ștefan, președintele PSD Dâmbovița.

„Este un moment important astăzi pentru comunitatea din comuna Poiana. Este, încă o dată, o reliefare a faptului că primarul și Consiliul Local, prin toate proiectele pe care le-au gestionat la nivelul localității, au avut în centrul preocupării omul și nevoile omului. Acest proiect denotă preocuparea pe care administrația a avut-o pentru copii de aici. „ a adăugat Alexandru Oprea, președintele CJD.a

La eveniment au luat parte și parlamentarii Claudia Gilia și Titus Corlățean, iar din partea ISJ, Cristian Stroe, Inspector General Adjunct.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro