Medicii de familie, supărați: Cabinetele din Policlinică s-au închis, dar sarcinile acestora au fost pasate lor

Distribuie:
  • Semnal de alarmă tras de Asociaţia Medicilor de Familie Dâmboviţa. Cabinetele din Policlinică s-au închis, dar sarcinile acestora au fost pasate medicilor de familie „Adică ei se tem, le este frică să intre în contact cu pacienţii, iar nouă nu?”

Medicii de familie din judeţ se plâng de faptul că au fost încărcaţi cu tot mai multe responsabilităţi în această perioadă critică, de pandemie COVID 19 care a evoluat deja la nivel de contagiune comunitară! Cabinetele medicale din Policlinică s-au închis, iar sarcinile doctorilor respectivi au fost pasate către medicina primară. Preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie din judeţul Dâmboviţa, dr. Ileana Dumitrescu ne-a semnalat faptul că, mai nou, colegii săi sunt puşi să elibereze reţete pe care trebuia să le dea doctorii din Ambulatoriul de Specialitate…

„Noi, medicii de familie, suntem foarte mâhniţi. Aţi văzut că s-a dat o nouă ordonanţă miliară prin care s-a spus să se închidă cabinetele de specialitate din Policlinici, dar se pot trimite reţetele prin email. Deci există situaţii în care să funcţioneze… Drept urmare, colegii noştri, am considerat că suntem colegi cu toţii, din Spitalul Judeţean au închis Policlinica şi au lăsat doar cabinetele de oncologie şi de diabet zaharat, iar pe celelalte le-au închis. Cum ne putem noi permite să dăm o reţetă unui bolnav de la Psihiatrie care are tratament specific, tratament care trebuie monitorizat la o lună sau la trei luni… Sunt medicamente pe care noi nu le-am folosit, nu am avut dreptul şi nu avem dreptul, pentru că sunt medicamente specifice care necesită urmărire frecventă. Adică ei se tem, le este frică să intre în contact cu pacienţii, iar nouă nu? Au spus că tot nu facem nimic… noi, medicii de familie!

Vor să ne dea nouă şi munca dumnealor? Sunt colegii de-ai mei care au spus că şi  nouă ne este teamă şi trebuie să ne fie teamă, iar dacă dânşii îşi închid cabinetele atunci haide-ţi să ne gândim şi noi ce facem? Gândiţi-vă şi la alt aspect? Gândiţi-vă că pentru medicii din spitalele publice s-au adus şi se aduc în continuare echipamente de protecţie. Nouă nu ne-a dat nimeni nimic, suntem carne de tun, suntem primii care intrăm în contact cu oricine, mulţi, puţini, nu contează, unul e suficient… pentru că deja este contagiune comunitară. Am încercat să ne protejăm cum am putut şi am cumpărat de pe unde am găsit, unele la nişte preţuri de SF, dar nu putem să rămânem carnea de tun pentru tot sistemul de sănătate, este imposibil. Suntem 10.000 în ţară, dacă am fi fost şi 30.000 tot nu puteam face faţă. Sunt lucruri care nu sunt ale noastre…”, a semnalat preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Dâmboviţa, dr. Ileana Dumitrescu.

 

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro