Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de luni, nr. 3704
17-1-2022

Mai mulți turiști care au urcat la Sfinx pentru piramida energetică, au coborât cu ajutorul salvamontiștilor

În fiecare an, pe 28 noiembrie, sute de persoane urcă la Sfinx în această zi, considerând  că atunci au loc fenomene paranormale, culminând cu o piramidă energetică.
Serviciul Public Județean Salvamont Salvaspeo Dâmbovița a anunțat că a asigurat în cursul zilei de ieri informații și sfaturi turiștilor care au urcat la Sfinx, în condițiile în care la munte vremea a fost nefavorabilă. Din fericire, din sutele de turiști doar cinci persoane au avut nevoie de asistență.
„Odată cu închiderea instalațiilor de transport pe cablu și lăsarea întunericului salvatorii montani au patrulat pe traseul Babele – Peștera astfel încât s-a circulat foarte bine și în condiții de siguranță.
Toate măsurile prezentate mai sus au fost foarte eficiente, dar cu toate acestea au avut loc cinci intervenții de salvare, cu un număr de șase persoane implicate. Echipa de intervenție a răspuns prompt la toate solicitările, transportând victimele la baza muntelui, în mare parte mecanizat. Nu uitaţi, Echipa Salvamont-Salvaspeo Dâmboviţa, prietenul Dumneavoastră de pe cărările munţilor!” a precizat Șeful Serviciului, Ștefan Răzvan Deaconescu.
Distribuie:

hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
getsbet Gopo

CITEȘTE ȘI

kiss2022-01.jpg
romserv.jpg
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media