Istericale la PNL Moreni! Președinta organizației pare decisă să scape de Răbaea

Mare furtună în ograda președintei PNL Moreni, Maria Vîrjoghe. Aceasta a postat pe facebook a doua comunicare publică din acest an. Performanță unică nu este dată de numărul mic, ci de faptul că ambele comunicate amenință aceeași persoană: consilierul local PNL Moreni, Nicolae Răbaea.

Dacă prima dată  a fost amenințat cu sancțiuni (și chiar s-a încercat excluderea din partid) pe motiv că strică imaginea organizației având poziții  “prea ferme” împotriva primarului Constantin Dinu (PSD) în consiliul local, acum tot Răbaea este ținta nemulțumirii acesteia dintr-un motiv pueril.

Totul a plecat de la un articol de presă în care jurnaliștii au spus că acesta ar fi candidatul PNL pentru primărie. În fapt, Răbaea anunțase pe facebook că se înscrie în cursa internă pentru desemnarea candidatului. Cum un sondaj de opinie va tranșa chestiunea, presa cunoscând notorietatea consilierului local, a concluzionat că acesta va câștiga cursa internă.

Situația a fost scânteia generatoare pentru o postare pe facebook a președintei.

“Candidatul Partidului Național Liberal pentru funcția de primar al municipiului Moreni, NU este domnul Răbaea Eugen Nicolae.

Candidatul Organizației PNL Moreni pentru funcția de primar al municipiului Moreni va fi desemnat în urma unei cercetări sociologice ample, conform procedurilor asumate, iar rezultatul va fi comunicat de către forurile superioare ale partidului.

În atenția domnului Răbaea Eugen Nicolae, care deși a fost atenționat și avertizat inclusiv în scris, pentru nerespectarea Statutului și Codului Etic ale Partidului Național Liberal, dezinformarea publică atrage sancțiuni la nivelul partidului.”

Cum postarea PNL Moreni are 14 aprecieri din partea utilizatorilor rețelei, iar postarea în care Răbaea își anunța intrarea în cursa internă, 1300 și 1000 de comentarii de susținere, președința Vîrjoghe a început să îi ia și “la bucată” pe susținătorii lui Răbaea.

Rămânând tot la reperul Facebook, dacă ar fi să ne luăm după pagina PNL Moreni, promovarea internă a candidaților este una dezavantajoasă pentru toți cei care ar dori acest lucru, cu excepția lui Robert Harabagiu, mai prezent pe pagina organizației decât președinta. Harabagiu a mai candidat la primăria Moreni, de două ori, fără succes. În 2004, din partea PUR și în 2016 din partea PNL, când a obținut cam jumătate din voturile luate de Dinu. Se pare că acesta este protejatul președinței Vîrjoghe, de aici și strădania acesteia de a scăpa de Răbaea. Vom vedea însă ce va spune “cercetarea sociologică”.

Una peste alta, deși riscăm un comunicat din partea Mariei Vîrjoghe 😁 considerăm că Nicolae Răbaea este, după Dinu, cel mai cunoscut membru al unui partid politic din Moreni. O pare din notorietate i se trage tocmai de la lupta politică și administraivă pe care a dus-o în cadrul consiliului local, când s-a opus sau a susținut animite proiecte, fiind și primul care a transparentizat activitatea Consiliului Local prin postarea de materiale video de la ședințe.

O altă parte din notorietate îi vine de la implicare. Astăzi, de exemplu a strâns 30 de tineri și au donat sânge, marcând astfel 4 ani de la Colectiv.

 

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro