Gabriel Plăiașu (PNL Dâmbovița): ,,În județul Dâmbovița suntem preocupați să realizăm o investiție foarte importantă care va folosi ca materie primă gazul natural pentru producția de energie electrică’’

Secretarul general al PNL Dâmbovița, Gabriel  Plăiașu, care candidează la alegerile parlamentare din  6 decembrie pentru câștigarea unui post de deputat, a vorbit recent, în cadrul conferinței de presă de la PNL Dâmbovița, despre sectorul energetic al României, sector care  ocupă un loc  foarte important în Planul  Național de Redresare și Reziliență lansat de liberali.

Gabriel Plăiașu a abordat și tema privind independența energetică a României, dar spune că este nevoie de foarte multe investiții pentru a se putea ajunge la acest deziderat, însă  liberalii sunt deciși să le facă. O  preocupare a liberalilor dâmbovițeni, dezvăluită de Gabriel Plăiașu, este realizarea în județ a unei investiții pentru producția de energie care să folosească  gazul natural drept materie primă.

,,Un capitol extrem de important din Planul Național de Redresare și Reziliență lansat de Partidul Național Liberal  îl ocupă energia.  Am tot auzit, în ultima perioadă, despre independența energetică a României, dar  pentru a putea să ajungem acolo în România este nevoie de foarte multe investiții. În ultimii 20 de ani în această zonă nu s-a investit aproape deloc în România, ori prin acest Plan Național de Redresare și Reziliență…  liberalii se apucă de treabă, pentru că sunt investiții foarte importante în această zonă.

Vorbim de investiții pentru realizarea a 435 km de rețea electrică nouă în România, ca o premiză a măririi capacității sistemului energetic național cu peste 1000 megawați oră. În altă ordine de idei,  România trebuie să țină pasul cu Europa și este obligată să facă investiții majore în zona de producere a energiei electrice verzi și anume energie electrică obținută pe seama energiei eoliene și solare. Până în anul 2030 va trebui să renunțăm la energia care folosește ca materie primă cărbunele.

Pentru acest lucru trebuie să investim major  în ceea ce avem în acest moment și m-aș opri aici și la recentul contract care a fost semnat de către Guvern cu SUA pentru a continua investițiile de la Centrala Nucleară de la Cernavodă  la Grupurile 3 și 4, despre care toți aceia care au condus guvernele înaintea Guvernului Orban au oferit țării noastre și sistemului energetic național despre care vorbim doar promisiuni fără niciun fel de acoperire.

În mod punctual vreau să vă dezvălui faptul că, aici, în județul Dâmbovița, noi cei care conducem destinele PNL în acest moment suntem preocupați să realizăm o investiție foarte importantă care va folosi ca materie primă gazul natural pentru producția de energie electrică, un sistem foarte modern și practicat pe scară largă la nivelul planetei.  Repet, tocmai din dorința de a elimina treptat, așa cum ne cere regulamentul UE, producția de energie electrică utilizând cărbunii din Valea Jiului sau din alte surse pe care România le are la dispoziție în acest moment.

Eu din acest punct de vedere sunt foarte optimist și am convingerea că în curând România va putea să spună că a ajuns la nivelul Europei în ceea ce privește modernizarea sistemului energetic național și acest lucru este posibil în acest moment prin acest Plan Național de Redresare și Reziliență’’, a declarat Gabriel Plăiașu, purtător de cuvânt și secretar general  al PNL Dâmbovița, primul pe lista de candidați  la Camera Deputaților din partea PNL Dâmbovița.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro