DIASPORA: Sclavi români, torturați și înfometați, salvați de poliția spaniolă

Trei români păcăliți de o familie din România au trecut prin chinuri groaznice până au fost salvați de agenții Poliției Naționale spaniole. Victimelor li se promiseseră locuri de muncă în agricultură și la culesul fructelor, plătite cu 700 de euro pe lună, masă și cazare. În schimb, când au ajuns în Spania au fost preluați de o organizație mafiotă care exploata și tortura persoanele după ce le rețineau actele.

Exploatatorii i-au închis pe cei trei într-un grajd de animale la o fermă din Olivares, Sevilla. Condițiile descrise de poliția spaniolă, într-un comunicat de presă, sunt desprinse din filmele de groază. Oamenii erau ținuți pe jos, în frig și întuneric, într-o încăpere fără geamuri. Ei le-au povestit anchetatorilor despre bătăile groaznice cu bâte și săbii pe care le încasau. Victimele erau hrănite numai o dată pe zi, cu pâine uscată și apă. Când nu aveau de muncă, erau obligați să fure portocale pe care agresorii le vindeau pentru a face rost de bani.

Printre sclavi se afla și un băiat cu handicap pe care familia îl folosea ca servitor în casă.

Doi dintre români au reușit să fugă de Crăciun, când exploatatorii s-au îmbătat și nu au mai fost la fel de vigilenți. Operațiunea de salvare din cadrul poliției din Andalucia a fost posibilă cu ajutorul Ministerului Muncii și Protecției Sociale și al Ministerului de Interne.

Citește ce se întâmplă în diaspora pe stiridiaspora.com

Gazeta Dâmboviței.ro a stabilit un parteneriat media cu stiridiaspora.com, portal de informații al românilor din afara țării. stiridiaspora.com stabilește o legătură activă între români, oriunde s-ar afla aceștia, oferind informații despre evenimente, informații sociale și politice, dar și despre locurile de muncă vacante.  Portalul beneficiază de sprijinul a ziariști corespondenți din Italia, Spania, Anglia, Germania, Grecia, Ungaria, Canada, Noua Zeelandă și SUA. Pentru corecta informare a cititorilor interesați de diaspora românească, Gazeta Dâmboviței va prelua zilnic informații de interes public postate pe stiridiaspora.com


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Un gand despre “DIASPORA: Sclavi români, torturați și înfometați, salvați de poliția spaniolă

  • 3 aprilie 2015 at 22:02
    Permalink

    Mai bine acasa dar daca nu au unde muncii?Trebuie firmele care trimit pe e-mailuri sa fie controlate la sange.Sunt multi cu firme fantoma,care ademenesc persoanele in special cele sarace
    Care nu au nici un venit,sunt foarte vulnerabile,pentru excroci

    Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro