Dacian Cioloș:  “Înainte de a vorbi de programe de guvernare, avem nevoie de o schimbare de mentalitate”

Liderul PLUS, fostul premier Dacian Cioloș a susținut, astăzi, o conferință de presă la Târgoviște pentru prezentarea programului de guvernare propus de Alianța USR PLUS. Acesta a vorbit despre  “O României fără hoție”, apreciind că eliminarea hoției ar fi un moment 0 pentru viitorul țării: “Vom începe să construim în primul rând eliminând. Eliminând hoția! Eliminând corupția. Eliminând incompetența. Eliminând impostura. Pentru că altfel degeaba investim bani pentru că îi băgăm în găuri negre. Dacă banii noștri, banii contribuabililor, sunt gestionați de oameni cărora li se pare firesc să fure și atunci când spui că vrei „fără hoție” te dau în judecată, în astfel de condiții nu ne putem dezvolta. Și deci avem nevoie, înainte de orice, înainte de a vorbi de programe de guvernare concretă, avem nevoie de o schimbare de mentalitate. Pentru că legi schimbate am tot avut în Parlament și avem în multe domenii legi bune, dar care aplicate de oameni care se simt afectați atunci când spui că vrei o țară fără hoție, nu funcționează! Suntem în situația în care suntem astăzi, trecem de câțiva ani de zile dintr-o criză în cealaltă. Criza Covid nu a făcut decât să acutizeze probleme pe care le avem în societate. Deci, avem nevoie în primul rând de o schimbare de mentalitate. De o schimbare a modului de abordare. Și asta vă propune USR Plus în programul de guvernare și în felul în care vrea să guverneze în România.”

Cioloș a explicat cum se transpune în practică, conform USR PLU, sloganul “O României fără hoție” și care sunt pașii pe are îi va face alianța. “Să modificăm constituția, să introducem în Constituția României ideea aceasta de „Fără penali în funcții publice” . Nicio persoană condamnată penal să nu poată ocupa funcții de conducere în statul Român. Tot pornind de la ideea aceasta de „fără hoție” vrem să eliminăm privilegiile politicienilor pentru că din punctul nostru de vedere, pensii speciale pentru parlamentari, pentru primari sunt o formă de furt pentru că nu există nicio justificare pentru ca acești oameni care au un mandat politic, un mandat al cetățenilor, pentru care sunt indemnizați. Eu, din câte știu, ceea ce primește un deputat, un senator, un ministru se numește indemnizație,  și nu salariu pentru că nu e o profesie, ci o responsabilitate. E un mandat și atunci nu se justifică aceste pensii speciale. La fel vrem să eliminăm ideea aceasta de „imunitate parlamentară” în față la orice și mai ales în fața legii, în fața corupției în fața încălcării legii.” a mai precizat liderul PLUS.

La conferința de la Târgoviște au fost prezenți Daniel Blaga, Andra Fermuș, deputatul USR  Dumitru Lupescu, candidați pentru Camera Deputaților, dar și Dragoș Popescu, cel care deschide lista pentru Senat.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro