Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de luni, nr. 3655
29-11-2021

Cu Dumnezeu înainte! Comunitatea sârbilor cere Arhiepiscopiei Târgoviște să ierte și să le redea duhovnicul

După ce zeci de ani la parohia „Sfântul Nifon” din Târgoviște, din cartierul sârbilor, preotul Culiță Tudorache a fost mutat, disciplinar, spune Arhiepiscopia, la Schitul Stejari (Mănești), iar credincioșii târgovișteni din cartierul Matei Voievod, l-au urmat în prima zi de slujire acolo.  “Constatându-se necesitatea impulsionării activității pastoral-misionare, sociale, liturgice, culturale, educaționale și administrativ-gospodărești la parohia „Sf. Nifon”, încă din anul 2016, cei trei preoți ai parohiei au fost convocați în fața Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, în repetate rânduri. Ulterior, sa constatat că în această perioadă de timp preotul Tudorache Culiță, preot II la parohia menționată, s-a implicat foarte puțin în aceste activități, fiind ocupat și cu ajutarea fiului său în administrarea a trei pensiuni din Stațiunea Padina-Peștera.” se arată într-un comunicat al Arhiepiscopiei Târgoviște cu privire la situația preotului.

Credincioșii, însă, cer iertare pentru duhovnicul lor, preotul Culiță, din iubire creștină și pentru credința pe care bulgarii târgovișteni au construit comunitatea lor. Aceștia spun că acuzațiile sunt prea dure și că preotul și-a îndeplinit menirea cu cinste. Opiniile acestora, în materialul video de mai jos.

Deși postul preotului Culiță este scos la concurs, comunitatea nu renunță să spere și să creadă ca acesta se va întoarce într-o zi. Cu voia lui Dumnezeu!

 

Materialul video integral pe pagina de facebook https://www.facebook.com/GazetaDambovitei.ro

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo

CITEȘTE ȘI

soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media