COS a revocat preavizele de concediere. Salariații, pontați în șomaj tehnic până pe 25 septembrie

Preavizul de concediere colectivă anunțat de COS Târgoviște pe 15 iulie a fost revocat. Salariații au fost anunțați pe 14 septembrie că vor fi pontați până pe 25 septembrie, în șomaj tehnic, cu 75% din salariu

“Conducerea COS Târgoviște a revocat toate preavizele de concediere și salariații vor fi pontați în șomaj tehnic în luna august și vor fi plătiți cu 75%.  Pana pe data de 25 septembrie 2020, salariații COS Târgoviște vor fi pontați în şomaj tehnic și vor fi plătiți cu 75%“. a declarat Nicolae Dragodănescu, liderul Sindicatului Valahia. Vom vedea ce se va întâmpla după această data.

Dragodănescu spunea la începutul acestei lunii:  “Chiar dacă ați primit preavize de concediere,  SUNT ȘANSE MARI SĂ O LUĂM DE LA CAPĂT cu activitatea de producție.  Pentru prima dată, statul român , prin vocea Primului Ministru și a  Ministrului  Economiei,  a declarat public faptul că acest combinat ESTE DE IMPORTANTĂ STRATEGICĂ pentru statul român și că trebuie salvat!  Pentru prima dată oficialii statului roman,  constată  și declară public faptul că la COS Târgoviște s-au întâmplat lucruri ,, cel puțin ciudate ” cu privire la creanțe și procedura insolvenței!  Sindicatul Valahia a cerut reprezentanților Ministerului Economiei,  sa fie inclus în grupul de lucru care se ocupă de salvarea COS Târgoviște. Sindicatul Valahia consideră că în timpul administrației speciale,  nu au fost atacate multe  actele care au adus atingere patrimoniul și ca este timpul ca atât serviciile speciale cât și reprezentanții Ministerului Public din România SĂ SE SESIZEZE!” a transmis acesta, recent, sindicaliștilor.

Acesta i-a îndemnat și să nu accepte apartenența la „sindicatul galben” din societate: „Probabil ca unii dintre voi, din cei care rămân acum să asigure activitatea de conservare, veți fi din nou determinați să renunțați la calitatea de membru al Sindicatului Valahia și să vă înscrieți în ,, sindicatul galben “,  al conducerii societății,  pentru a le asigura liniștea … demnitatea și alegerea vă aparține” a mai spus liderul de sindicat.

Cele două sindicate din Cadrul COS Târgoviște au fost notificate că se intenționează oprirea activității și desființarea unui număr de aproximativ 1200 locuri de muncă, prin concedieri colective, pe data de 15 iulie.

Societatea, prin administrator special şi administrator judiciar, notifică oficial cele două sindicate existente în societate că intenţionează sistarea activităţii de producţie pe termen nedefinit, respectiv desfiinţarea unui număr mare de posturi, ceea ce va antrena o serie de concedieri colective. Din analiza realizată se preconizează că sistarea activităţii de producţie va determina desfiinţarea unui număr de aproximativ 1200 de posturi. Prezenta reprezintă notificarea intenţiei de efectuare de concedieri colective, formulată în baza art. 69 (1) din Codul Muncii”, se arată în notificarea  transmisă către sindicate de către reprezentanţii COS Târgovişte și făcută publică de către Sindicatul “Valahia”.

Salariații Combinatului sunt acasă din decembrie, cu 75% din salariu.

Între timp au avut loc discuții cu premierul Ludovic Orban și ministrul economiei, pentru salvarea COS Târgoviște, prin preluarea lui de către stat în contul creanțelor societății la bugetul de stat. Deocamdată nu sunt publice alte informații cu privire la activitatea societății.

 

 

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro