Corneliu Ștefan: “Se vor semna fișele de date pentru studiile de prefezabilitate ale Centurilor ocolitoare Târgoviște (inelul 2), Găești, Pucioasa, Fieni și Răcari”

Președintele CJD, Corneliu Ștefan a anunțat ca va semna săptămâna viitoare fișele de date pentru studiile de prefezabilitate ale Centurilor ocolitoare Târgoviște (inelul 2), Găești, Pucioasa, Fieni și Răcari. “Pentru cel mai intens circulate zone din județul nostru, săptămâna viitoare voi semna fișele de date care privesc întocmirea studiilor de prefezabilitate pentru:

– 18 km de drum de centură în jurul municipiului Târgovişte. Inelul 2 de centură al reședinței de județ va duce la crearea unei adevărate zone metropolitane ce va include mare parte din localitățile periurbane aflate în apropierea municipiului;

– 8 km drumuri de centură DN 71 și DN 7 la Drumul Expres Valahia, Autostrada A1 – Ploiești pentru creșterea accesibilității în zona urbană a orașului Găești;

– Centură de legătură la DN71 pentru optimizarea traficului rutier în zona orașelor Pucioasa și Fieni. 14 km de drum construiți de la 0;

– Cel puțin 15 km drum de centură DN71 și limita de sud a comunei Tărtășești. În acest fel, deschidem zona urbană a orașului Răcari către zona metropolitană București.” a precizat președintele CJD.

Consiliul Județean Dâmbovița a aprobat, pe 22 decembrie, anul trecut, un proiect de hotărâre prin care se inițiază demersurile unui parteneriat cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere pentru ca CJD să se implice în construirea de șosele ocolitoare, în noul exercițiu financiar European. CJD speră să poată accesa fonduri europene și în parteneriat cu CNAIR să poată construi centuri ocolitoare la Târgoviște (inelul 2), Găești, Pucioasa, Fieni și Răcari. În total at fi vorba de 55 de km de drum: 18 la Târgoviște, 8 la Găești, 14 la Pucioasa – Fieni și 15 în zona Răcari.

Într-o primă etapă, Consiliul Județean Dâmbovița va realiza documentațiile tehnico-economice, la faza de studii de prefezabilitate, urmând ca, pe baza acestora și a scenariilor de lucru optimizate, să se definitiveze etapele de urmat și să se fundamenteze parteneriatul amintit, în cadrul OUG nr. 101/2020, finanțarea lucrărilor fiind posibilă în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM) și de la bugetul de stat și local.

În luna noiembrie a anului trecut, Consiliul Județean Dâmbovița a majorat și cota sa de contribuție pentru finalizarea Centurii Ocolitoare a Municipiului Târgoviște cu 1 milion de lei.  Primăria și CJD s-au asociat la finele anului 2018 când CJD a aprobat o contribuție de 2, 9 milioane de lei, pe care a crescut-o la 3,9, ceea ce reprezintă 11% din valoare totală a proiectului. Majorarea decisă de CJD nu înseamnă o majorare a costurilor proiectului, ci o reașezare a contribuției celor doi parteneri, CJD alocând mai mult decât la înțelegerea inițială și Primăria Târgoviște, mai puțin.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro