Carmen Holban (PSD): “Președintele Iohannis folosește tribuna prezidențială în scopuri electorale partizane”

Ultimele declarațiile publice ale președintelui țării au fost dezaprobate, astăzi, într-o conferință de presă, de deputatul PSD Carmen Holban, care consideră că sprijinul partizan al acestuia față de PNL este neconstituțional și periculos pentru democrație.

Am trecut de jumătatea campaniei electorale și constatăm cu stupoare că președintele țării iese complet din atribuțiile constituționale. Este un fapt foarte grav și fără precedent, periculos pentru democrația românească.

Nici un președinte nu și-a permis să sfideze atât de mult atribuțiile conferite de Constituție și să renunțe la rolul său de arbitru imparțial, asumându-și coordonarea campaniei Partidului Național Liberal.

PSD va sesiza CNA în legătură cu utilizarea abuzivă a spațiului de emisie TV de către președinte pentru a face o propagandă electorală deșănțată împotriva PSD și în favoarea PNL. Conform legii, campania electorală este a îndemna oamenii să voteze sau să nu voteze un anumit competitor. Președintele Iohannis folosește tribuna prezidențială în scopuri electorale partizane.

Președintele târăște instituția prezidențială și resursele sale în acțiuni de campanie electorală, în disprețul total al Constituției și al rolului de mediator pe care legea supremă îl consacră președintelui țării.

Am văzut declarația președintelui în care acesta afirma ca în Constituție nu se spune că președintele trebuie să fie un mut. Ironia face ca Johannis să fi tăcut în 5 ani de mandat, în toate momentele și la toate întrebările cheie ale românilor, iar acum, în campania electorală, și-a regăsit vocea în favoarea clară a unui partid politic.

PSD nu va tolera aceste ieșiri ale președintelui și vom lupta ferm pentru că atât Guvernul, cât și Johannis să respecte Constituția și legile acestei țări.” a precizat Carmen Holban.

Acesta a mai spus și că PSD își dorește o Dâmbovița puternică:  “Venim acum în fața alegătorilor cu o altă echipă de candidați. Suntem pregătiți cu programe și proiecte pentru oameni și comunități pentru că România va deveni mai puternică atunci când va avea comunități puternice, iar Dâmbovița va fi o comunitate puternică cu sprijinul Partidului Social Democrat.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro