Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

27-11-2021
staicu_centura_mov1

Recunoaştere internaţională pentru sportivul târgoviştean Viorel Staicu. Vezi care este reţeta succesului său!

El a obţinut recent a cincea centură importantă în al cincilea stil de arte marţiale practicat, în urma unui examen de grad cu Arnaldo Alves (foto dreapta), centură neagră în Brazilian Jiu-Jitsu (BJJ), multiplu campion european în BJJ şi de şapte ori campion naţional al Braziliei. Examenul de grad a avut loc la Cluj-Napoca, unde CS Mixed Martial Arts Transilania a organizat un Stagiu de Pregătire în Brazilian Jiu-Jitsu pentru iubitorii acestui sport. „Nu ne-a fost greu sa îl aducem pe Maestrul Arnaldo ‘Pitbull’ Alves la stagiul de pregătire datorită faptului ca Mircea Cubleşan, antrenorul nostru de BJJ, a fost elevul dânsului la Academia BPT – Brazilian Power Team din Portugalia. Maestrul nu a mai fost niciodată în România, dar a remarcat că avem câţiva sportivi de valoare şi ne-a motivat să continuăm, să muncim mai mult pentru a putea face faţă competiţiilor internaţionale, unde sportivii au mai multă experienţă. El este conştient că în România BJJ-ul este încă la început, dar este încântat de ceea ce a văzut aici”, a explicat pentru Gazeta Dâmboviţei.ro Sebastian-Ioan haidu, preşedintele clubului clujean.

“Sunt un luptător”

Târgovişteanul Viorel Staicu, care are în spate peste 20 de ani de muncă, atât ca sportiv, cât şi ca antrenor, deţine, pe lângă recenta centură mov în BJJ, centură neagră 2 Dan în Sei Budokai, centură maro în Shorin Ryu, centură maro în Goju Ryu şi centură verde în Kyokushinkai.

Examenul cu maestrul brazilian a fost o reală provocare, dat fiind faptul că Arnaldo Alves este unul dintre cei mai buni în BJJ din lume. “Am avut diverse metode de anduranţă şi mi-au plăcut mult cele 5 minute de sparing (luptă – n.r.) cu maestrul, prin care mi-a testat nivelul. Pentru mine a fost altceva faţă de ce am simţit până acum. Sunt un luptător şi pun în luptă tot spiritul de războinic, pe care mulţi l-au simţit. Am înţeles acum că dacă vii cu un plus de tehnică eşti mult mai bun. Vreau să fiu în continuare examinat şi certificat de oameni foarte pregătiţi în domeniu, pentru că nu mă opresc aici”, a declarat pentru Gazeta Dâmboviţei.ro Viorel Staicu, preşedinte fondator al Clubului Sportiv Ager din Târgovişte, multiplu campion naţional în arte martiale.

“ Emoţiile îţi spun că eşti acolo unde îţi doreşti”

Viorel Staicu se declară fericit că a descoperit de mic calea în viaţă, deşi nu a fost una uşoară. „Am fost dat de mic la judo, fotbal şi alte sporturi, de tata. Stăteam ce stăteam şi renunţam, pentru că nu-mi plăcea că nu mă munceau antrenorii. Eu vroiam şi vreu mereu mai mult. Pe la 11-12 ani am decis că vreu să ajung un bun luptător şi am căutat cei mai buni antrenori. Până după armată, când am devenit autodidact, pentru că ştiam cel mai bine ce vreau să fac”, povesteşte târgovişteanul care ne învaţă că emoţiile sunt bune. „Mereu am emoţii. Dacă nu ai emoţii înseamnă că nu ai ce să cauţi acolo, fie concurs, fie examen. De fapt nu fac nimic în viaţă fără emoţii. Emoţiile îţi spun că eşti acolo unde îţi doreşti”, este de părere Viorel Staicu.

„Toţi găsesc drumul în viaţă, dar puţini îl urmează”

Reţeta succesului în cazul lui este alcătuită din multă muncă şi perseverenţă. Greutăţile au fost cele care l-au întărit şi impulsionat să continue pe drumul ales. „Dacă aveam de toate, nu ajungeam aici. Trebuie să munceşti, să perseverezi, să faci sacrificii pentru a-ţi îndeplini visul. Statutul de maestru în arte marţiale este un lucru pe care mi-l doresc de pe la vârsta de 14 ani şi mai am mult până acolo. Toţi găsesc drumul în viaţă, dar puţini îl urmează.”

Citiţi aici mai multe depre Viorel Staicu!

 staicu_centura_mov2

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

Flax Gopo
Webhosting Armand Media

CITEȘTE ȘI