ortooxacell kiss2022.gif Flax

Pugiliştii dâmboviţeni cuprinşi de febra Campionatului Naţional. Cătălin Cristea şi Florin Bujor ţintesc clasări pe podium

Pugiliştii cluburilor dâmboviţene au intrat în linie dreaptă cu pregătirile pentru Campionatul Naţional de box, găzduit de Sala Sporturilor din Târgu Mureş, în perioada 5-11 septembrie. Principalii sportivi care păstrează şanse mari de a cuceri o medalie la puternica întrecere dedicată seniorilor sunt Cătălin Cristea (CSM Târgovişte) şi Florin Bujor (CS Târgovişte). Primul boxer este campionul en-titre la categoria 81 de kilograme, după ce anul trecut s-a impus la Piatra Neamţ. La noua ediţie a Naţionalelor, sportivul antrenat de Nicu Tamaş a schimbat categoria şi va boxa la 91 de kilograme, aşa cum a făcut-o şi la Centura de Aur de la Craiova, când a terminat pe prima treaptă a podiumului.

„Greului” dâmboviţean îi va fi aproape imposibil să tragă din nou la titlul de campion după ce în ultima perioadă a întâmpinat numeroase probleme cu desfăşurarea antrenamentelor. Cum sala de sport a Grupului Şcolar „Constantin Brâncoveanu” a intrat în „curăţenie”, acesta a fost nevoit să se antreneze prin Parcul Chindia şi în zona Sălii Sporturilor din Târgovişte. „Este greu să ne gândim la o medalie de aur. La câte dificultăţi a întâmpinat sportivul nostru în ultimul timp cucerirea unui nou titlu de campion ni se pare un vis greu de îndeplinit. Totuşi, sperăm să ieşim cu bine şi de la această ediţie a Naţionalelor”, ne-a precizat Nicu Tamaş.

Bujor a vrut să renunţe la box

Florin Bujor reprezintă principalul boxer pe care CS Târgovişte va miza Târgu Mureş pentru cucerirea unei medalii. Acesta va boxa la categoria 56 de kilograme, iar în urmă cu an a devenit vicecampion naţional, la 52 de kilograme. Bujor va ataca noua ediţie a Naţionalelor după ce a trecut prin momente extrem de delicate. Sportivul a vrut să se lase box din cauza faptului că nu s-a găsit nimeni să-l ajute financiar pentru a participa la Campionatul European din Bulgaria. Tânărul boxer a fost convins de antrenorul de la CS Târgovişte să renunţe la ideea prostească şi să revină în ring. „Am fost nevoit să duc o mare luptă de lămurire cu acest sportiv pentru a nu renunţa la box. I-am înţeles foarte bine supărarea, dar nici nu trebuie să ajungă la măsuri atât de extreme. Şi acum rămân la părerea că el trebuia să meargă la Europene, indiferent de situaţie. Am încredere în potenaţialul său ca va face o figură frumoasă la Târgu Mureş”, a transmis Gheorghe Stan.

Ca şi Bujor, Cristea nu a putut participa nici el la Europene, deoarece a suferit o accidentare cu doar o zi înainte de plecarea delegaţiei României în Bulgaria. Alţi boxeri pe care vor mai miza cluburile târgoviştene la Campionatul Naţional mai sunt Andrei Băjan (49 kg), Ioan Împărăţel (52 kg) – CSM Târgovişte, Alexandru Pârvu (75 kg) şi Alexandru Tăbârcă (81 kg) – CS Târgovişte.

cristea

Distribuie:

Un comentariu la „Pugiliştii dâmboviţeni cuprinşi de febra Campionatului Naţional. Cătălin Cristea şi Florin Bujor ţintesc clasări pe podium”

  1. se pregateste si de campanie electorala pt interesul national…ati ales poza…cine e promovat in articol…tanarul boxior sau tanarul traseist politic…astept un raspuns din partea stimatei si obiectivei dumneavoastra redactie G.D….
    p.s …sper sa nu cenzurati comentariul…

Lasă un comentariu

Agenda Politică Locală

psd pnl usr aur
MedcareTomescu romserv.jpg novarealex1.jpg hymarco fierforjat.gif
Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

Gopo
Foah ConsultOptic
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Parteneri media