Mihnea Ştefan, târgovişteanul care a ajuns în Formula BMW Talent Cup, vrea să o câştige pentru cinstea oraşului şi a ţării sale

”A fi pilot în cadrul competiţiei Formula BMW Talent Cup este o experienţă deosebită, dar şi o mare responsabilitate. Acest program educaţional este cel mai bun mod de a evolua de la karting la monopost şi reprezintă puntea de  lansare spre Formula 1. Consider că Formula BMW Talent Cup oferă oportunităţi egale pentru toti piloţii înscrişi. Monoposturile sunt identice, echipa tehnică este aceeaşi pentru toţi. Tot ce contează este talentul, puterea de concentrare şi dorinta de a te autodepăşi. Sper ca în toamnă, la Marea Finală din Germania să aduc România şi Târgoviştea  pe cea mai înalta treaptă a podiumului”.

În 2012, Formula BMW Talent Cup continuă formarea tinerilor talentaţi pe pistă, dar şi în afara ei, într-un program de educaţie completă. De la iniţiere teoretică, până la teste intensive de pilotaj şi curse, tinerele talente cu vârste începând de la 14 ani, vor învăţa tot ceea ce este necesar pentru a-i transforma în adevăraţi piloţi de curse. La sfârşitul acestui program ce se desfăşoară pe durata unui an, BMW Motorsport va sponsoriza câştigătorul Formula BMW Talent Cup în următorul sezon de Formula 3.  Programul întreg se derulează de-a lungul a 12 evenimente pe sezon, 18 curse şi 80 de ore petrecute pe pistă într-o riguroasă şi profesionistă organizare. Monopostul este oferit de BMW Motorsport, unic pentru toţi participanţii.Toţi cei care au absolvit cu succes programul Formula BMW Talent Cup sunt foarte bine pregatiţi pentru viitoarea carieră în motorsport. De la concentrare maximă în  manşele de calificare până la ritmul perfect de desfăşurare al unei curse, totul se perfecţionează prin exerciţiu, prin concentrare, prin lucru profesionist şi de calitate.

”Pentru mine, pasiunea pentru sportul cu motor s-a născut acum 10 ani, când  primele ture de pistă cu kartul m-au fascinat mai mult decât ar fi crezut familia sau eu însumi. Kartingul a fost o punte solidă de lansare, o şcoală de pilotaj în care m-am perfecţionat şi mi-am autoeducat spiritul competitiv. Întreaga experienţă în karting m-a ajutat să ajung aici. Formula BMW Talent Cup este modul meu de viaţă, este esenţa începutului, a doua treaptă de pe podiumul internaţional al motorsportului. Cu pasiune, muncă şi noroc, voi putea vorbi în viitor de o adevarată carieră în Formula 1. În 2012, planurile sunt mari. Acest an  trebuie să fie unul promiţător pentru mine, un an în care mă definesc şi demonstrez  că pot înfrunta provocările ce mă aşteaptă, că îmi voi înfrunta adversarul într-o manieră elegantă, dar eficientă, ajungând tot mai în faţă cu fiecare tranşă perfect efectuată.”spune Mihnea.

Formula BMW Talent Cup 2012 a debutat cu deschiderea oficială din München, Germania, unde piloţii au făcut cunoştinţă între ei, au luat contact cu echipa Formula BMW Talent Cup, dar au fost supuşi şi unor prime teste mentale individuale prin care piloţii au putut demonstra calitatile lor într-ale pilotajului. Aceştia au avut parte şi de un strop de distracţie şi istorie vizitând sediul central BMW Group Clasic, fabrică şi muzeul BMW din München şi fotografiindu-se alături de monopostul campionului la Formula 1, Sebastian Vettel. Aventura a continuat cu evenimente dintre cele mai diverse ce au cuprins: antrenamente fizice în Finlanda, pregătire psihica, workshop-uri tehnice în Germania, dar şi sesiuni de teste şi antrenamente în Austria şi Suedia.

Monopostul, pe care va concura Mihnea, FB02, cu 140 cai  putere în linie dreaptă, ajunge la viteza de 100 km/h  în mai puţin de 4 secunde şi poate  atinge viteza maximă de 230 km/h. Cu  o turaţie a motorului care poate ajunge până la 9,250 rpm, o capacitate cilindrică de 1,2 litri, monopostul BMW este, într-adevăr, o maşină de curse. Designul compact şi cilindrii orizontali asigură un centru de greutate cât mai  jos ce asigură un bun pilotaj. Cutia de viteze în 6 trepte realizează  o optimă transmisie de putere. Toate aceste unităţi tehnice au  fost  hotărâte şi proiectate de către Formula 3, asigurându-se că vor fi de lungă durată în Formula BMW Talent Cup, oferind adevărate performante.

Susţinem pasiunea aşa cum va invităm şi pe dumneavoastră să o faceţi. Urmărim îndeaproape activitatea pilotului român elev la Colegiul National Constantin Carabella din Targoviste şi îi urăm succes pentru următoarele evenimente la care va participa. Pentru mai multe detalii, vă invităm să accesaţi www.mihneastefan.com sau să urmăriţi paginile de Facebook şi Twitter Mihnea Ştefan.

 


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro