ortooxacell kiss2022.gif Flax

Handbal: Rezultate bune pentru CSŞ Târgovişte la Turneul Semifinal Junioare 1

Târgoviştencele au înfruntat echipe foarte puternice în cea mai grea serie a turneului, ce a avut loc la finalul săptămânii trecute, la Roman şi au reuşit două victorii:

CSŞ Târgovişte – LPS Timişoara 31-26

CSŞ Târgovişte – CSŞ Constanţa 39-30

CSŞ Târgovişte – LPS Roman 26-36

CSŞ Târgovişte – CSŞ Baia Mare 26-36

CSŞ Târgovişte – Dinamo Braşov 25-35

Antrenorul Adrian Apostol este mulţumit de evoluţia elevelor sale, care au intrat în teren după o noapte petrecută pe drum. “Au jucat foarte bine, au fost motivate. Rezultatele sunt extraordinare având în vedere seria. Am învins echipele unor oraşi mari, puternice economic”, spune Adrian Apostol. Însă este nemulţumit de faptul că în handbal nu se mai investeşte, chiar dacă este un sport care ne face încă să fim pe primele locuri în lume. “Guvernanţii ar trebui să înţeleagă faptul că cea mai bună metodă să ne facem cunoscuţi în lume este sportul, pentru că noi, ca naţie, suntem foarte talentaţi la sport. La handbal suntem multiplu campioni mondiali şi la fete, şi la băieţi. Dacă s-ar băga bani, ar fi performanţe mari de timpuriu. Pe mine mă interesează ca elevele mele să joace. Clubul sprijină activitatea, dar în rest – numai promisiuni”, spune dezamăgit antrenorul.

Handbalistele de la CSŞ Târgovişte, în mare parte navetiste, fac sacrificii în numele performanţei şi investesc timp şi bani în alimentaţie, vitaminizare, medicaţie, echipamente sportive. Joacă handbal din pasiune şi reuşesc să se califice la turneele semifinale ale competiţiilor naţionale. Se confruntă însă cu echipe pasionate sau nu, dar susţinute financiar, iar evoluţia lor, ca echipă, se loveşte de un zid. Răsplata pentru eforturile lor şi-o pot aduce singure, mai târziu. Rezultatele sportive la finalul clasei a XII-a, când încheie contractul cu CSŞ Târgovişte, pot să le asigure o carieră sportivă şi un venit cel puţin bun. “După ce terimină junioratul, pot să le recomand sau să le îndrum la anumite cluburi de performanţă. Handbalul este un sport în care încă se câştigă frumos. Dacă ajungi în Ligă poţi să-ţi iei un salariu de 1500-2000 euro pe lună făcând ceea ce-ţi place. Chiar şi la o echipă de Diviza A este bine. Salariul e modic, dar sunt multiple beneficii. Pentru un copil de 18-20 de ani este un început bun”, explică profesorul.

Până atunci însă handbalul rămâne pasiune, iar echipa Târgoviştei merită felicitările noastre.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Agenda Politică Locală

psd pnl usr aur
MedcareTomescu romserv.jpg novarealex1.jpg hymarco fierforjat.gif
Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

Gopo
Foah ConsultOptic
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Parteneri media