Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de marți, nr. 3705
18-1-2022

„Ziua Porţilor Deschise” la ISU Basarab I Dâmboviţa!

 

Potrivit Rezoluţiei 64/200 din 21 decembrie 2009, adoptată de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (O.N.U.), 13 octombrie a fost desemnată Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale. Având în vedere că anul acesta 13 octombrie va fi o zi de sâmbătă, activităţile dedicate acestei zile se vor desfăşura în data de 12 octombrie.

Cu această ocazie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă  Dâmboviţa organizează mâine, între orele 10:00 – 14:00,  “Ziua Porţilor Deschise”, atât la reşedinţa instituţiei din municipiul Târgovişte, cât şi în subunităţile de intervenţie din judeţ (Detaşamentele de Pompieri din Pucioasa, Moreni, Titu şi Găeşti, precum şi la Gărzile de Intervenţie din Voineşti, Fieni, Corneşti, Răcari, Vişina şi Potlogi ). Vizitatorilor li se vor înmâna materiale informative cu privire la semnificaţia acestei zile şi la regulile de comportare pe timpul şi după producerea unui dezastru sub forma unor broşuri şi pliante.

Pentru prevenirea, diminuarea şi reducerea riscurilor dezastrelor naturale, la nivelul judeţului Dâmboviţa I.S.U. “Basarab I” a desfăşurat numeroase activităţi: convocări şi instructaje de pregătire în domeniul situaţiilor de urgenţă cu factorii care au responsabilităţi în domeniul situaţiilor de urgenţă, exerciţii de alarmare publică cu angrenarea tuturor factorilor cu responsabilităţi în gestionarea situaţiilor de urgenţă, exerciţii cu serviciile voluntare/private pentru situaţii de urgenţă privind pregătirea pentru intervenţie în caz de situaţii de urgenţă,  concursurile cercurilor tehnico-aplicative de elevi „Prietenii Pompierilor” şi a celor cu tematică de protecţie civilă „Cu viaţa mea apăr viaţa” şi concursurile profesionale ale serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă.

Distribuie:

Leave a reply


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
getsbet Gopo

CITEȘTE ȘI

kiss2022-01.jpg
romserv.jpg
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media