Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de marți, nr. 3663
7-12-2021

Valentin Calcan (PSD), despre modificare legislativă privind eliberarea numerarului de la POS

DECLARAȚIE DE PRESĂ

Astăzi. Senatul a votat o propunere legislativă de completare a OUG 193/2002 cu un nou articol prin care operatorii economici care desfășoară activități de comerț cu amănuntul, pot accepta ca mijloc de plată cardurile de debit și cardurile de credit pentru a acorda la cererea clientului sume de bani în numerar. Asta înseamnă că o persoană care este posesor de card bancar dar nu are numerar, poate obține o sumă de bani nu numai de la un bancomat, ci și de la POS-urile comercianților.

Am susținut în plen această propunere deoarece este benefică atât pentru comerciant, prin faptul că-și diminuează numerarul din casierie, cât și pentru client care se poate afla în imposibilitatea găsirii unui bancomat în apropiere. Pentru comerciant, sumele de bani aflate în casierie, reprezintă un risc atât pe perioada depozitării, cât și în timpul transportului către o unitate bancară și de aceea diminuarea numerarului este de dorit.

În același timp, am susținut extinderea atât la nivelul  autorităților publice locale obligate să aibă mijloace electronice de încasare a taxelor, impozitelor, etc , cât și a operatorilor economici. Este de dorit ca într-un termen cât mai scurt plățile electronice să ia locul plăților cash, situație deja existentă în multe țări europene.

Senator Valentin Calcan

27 octombrie 2015

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo

CITEȘTE ȘI

soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public [newsletter_form]
Webhosting Armand Media