VALEA MARE: Până să-i prindă jandarmii, doi bărbați au defrișat 5000 mp de pădure

Luni, 15 iunie a.c., o patrulă din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa, aflată în misiune pe raza comunei Valea Mare, a observat pe dealul din apropierea stației de pompare Saru mai multe persoane care tăiau arbori.

Jandarmii au intervenit pentru stoparea activității desfășurate, iar în urma verificărilor efectuate s-a constatat că cei doi bărbați, cu vârste cuprinse între 40 și 50 de ani, au defrișat cu ajutorul a două drujbe o suparafață de aproximativ 5000 metri pătrați cu vegetație forestieră tânără de diverse specii (carpen, jugastru, tei, plută, etc).

Totodată, în urma discuțiilor purtate cu un reprezentant al Ocolului Silvic Valea Mare, a reieșit că proprietarul nu deține autorizație legală pentru defrișare.

1 (2)

5 (2)

Jandarmii au întocmit celor în cauză acte de constatare, aceştia fiind susceptibili de săvârşirea infracţiunii de “reducere a suprafeței fondului forestier național”, actele fiind înaintate organelor abilitate pentru continuarea cercetărilor.

Astfel, jandarmii au pus deja în aplicare prevederile Legii nr. 133/2015 pentru modificarea și completarea Legii nr. 46/2008 – Codul Silvic. Conform noilor modificări aduse Codului Silvic  “Pe lângă organele de urmărire penală, sunt competente să constate faptele prevăzute la art. 106, 108-110 şi 114 personalul silvic din cadrul autorităţii publice centrale care răspunde de silvicultură şi al structurilor teritoriale cu specific silvic, personalul silvic din cadrul Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva şi al structurilor sale teritoriale, personalul silvic din cadrul ocoalelor silvice de regim autorizate, ofiţerii şi subofiţerii din cadrul Jandarmeriei Române.”


ValerianaGurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Statistici Trafic Google Analytics
Statistici Trafic.ro