Strigăt de disperare al salariaţilor COS: ”Ne-aţi promis locuri de muncă, nu şomaj şi-o viaţă crudă”

Astăzi, aproximativ 300 de de actuali şi foşti salariaţi ai Combinatului de Oţeluri Speciale (COS) Târgovişte au participat la un miting de protest în faţa Prefecturii Dâmboviţa. Sindicaliştii sunt îngrijoraţi de soarta combinatului târgoviştean şi sunt nemulţumiţi că nu au fost acordate sumele compensatorii celor care au fost disponibilizaţi în lunile martie şi aprilie, dar  şi de intenţia patronatului şi a firmei de insolvenţă de a tăia o parte din drepturile salariale ale angajaţilor. ”În funcţie de solicitările membrilor noştri de sindicat, vom continua. Suntem dispuşi să mergem şi la Bucureşti pentru a face mişcări de protest în faţa firmei de insolvenţă”, a precizat liderului sindicatului Metalurgistul de la COS Târgovişte, Gabriel Banu.

O delegaţie a protestatarilor a mers la prefectul judeţului, Victor Sanda: “Eu ştiu un lucru, dacă aveau de gând să facă ceva trebuia să spună: ca să ţin 1.500 de muncitori la lucru ajutaţi-mă şi făceam lobby toţi, că e interesul nostru să ţinem oamenii la muncă. Nu am avut niciun fel de rezultat din discuţiile cu patronatul. Acolo când te duci te dă pe mâna unei femei care se ocupă de personal. Nu poţi să ai niciun fel de dialog. Eu am puterile limitate”, a declarat prefectul judeţului Dâmboviţa, Victor Sanda, după întâlnire

La acest moment, COST Târgovişte are circa 1.370 de angajaţi. De la începutul anului au fost disponibilizaţi aproximativ 550 de salariaţi. Activitatea combinatului este oprită şi mai mult de jumătate dintre salariaţi sunt în şomaj tehnic. ”La acest moment, situaţia la combinat este destul de grea. Combinatul este oprit în totalitate, va fi pornit cel mai devreme în cursul săptămânii viitoare. În jur de 500 de salariaţi sunt în continuare la serviciu, iar restul de 800 sunt acasă cu 80% din salariu. Oţelăria s-a oprit sâmbătă dimineaţă, iar Laminorul de Profile Mici acum vreo 10 zile. Cauza: lipsa de comenzi”, a precizat Banu.

Protestatarii au purtat pancarte pe care scria ”Ne vrem banii cuveniţi, nu vrem să fim umiliţi”, ”Aţi promis investitori, aţi adus lichidatori”, ”Cu un stat care ne minte şi la offshor-uri ne vinde, n-avem şansă de salvare fără naţionalizare”, ”Ne-aţi promis locuri de muncă, nu şomaj şi-o viaţă crudă”.

În luna mai, Nikarom, firma care a achiziţionat combinatele Mechel din România, a anunţat că Mechel Târgovişte revine la denumirea de Combinatul de Oţeluri Speciale (COS) Târgovişte. În luna februarie pentru Mechel Târgovişte a fost admisă cererea de reorganizare şi s-a deschis procedura generală a insolvenţei.

 

 

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro