Stoparea investițiilor … ,,un fel de genocid al industriei de apărare’’ (Constantin Bucuroiu, președintele ASIAA)

Nemulțumire mare în industria de apărare atât în rândul sindicatelor, cât și în rândul celor care conduc aceste unități economice! Stoparea aproape în totalitate a investițiilor, pentru că sumele primite în acest an sunt nesemnificative, a alertat sindicatele din acest domeniu care aseamănă atitudinea factorilor responsabili cu ,,un fel de genocid al industriei de apărare’’.

,,Este o îngrijorare foarte mare în industria de apărare. Cel mai periculos lucru care s-a întâmplat anul acesta este  stoparea investițiilor, în totalitate. Din 402 milioane de lei solicitare s-au primit 6 milioane de lei, bani care nu sunt suficienți nici celei mai mici filiale din industria de apărare. Sunt programe începute, sunt comenzi pe diverse tipuri de utilaje, instalații performante care nu se fac decât la comandă.

Sunt o grămadă de lucruri care se stopează în felul acesta și atunci când noi credeam că industria de apărare încet-încet începe să-și revină punem un stop categoric, care va fi foarte costisitor pentru România, nu numai pentru industria de apărare, pentru ROMARM sau Aeronautică. Deci este o mare îngrijorare în industria de apărare.

Liderii de sindicat împreună cu directorii societăților au avut o întâlnire comună, au discutat aceste probleme, nu vă spun că și reacția directorilor este la fel ca cea a liderilor de sindicat în sensul  că trebuie ca cineva să intervină, trebuie ca cineva să stopeze această atitudine pe care eu o consider, nu periculoasă, o consider un fel de genocid al industriei de apărare.

În tot acest timp, ministrul Economiei Claudiu Năsui  văd că deocamdată păstrează o muțenie totală.  Este îngrijorător tot ce se întâmplă ’’,  a declarat președintele Alianței Sindicatelor din Industria de Apărare și Aeronautică (ASIAA), Constantin Bucuroiu, lider de sindicat la Uzina Automecanica Moreni.

Un alt aspect semnalat de liderul de sindicat este că în această perioadă se fac jocurile politice pentru ocuparea posturilor bănoase din Consiliile de Administrație și din Adunările Generale ale Acționarilor în toate unitățile industriei de apărare, iar directiva vine de sus.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro